Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Αυλαία απόψε με απουσίες, στον πρώτο γύρο της Euroleague

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ολοκληρώνουν  απόψε μακριά από την έδρα τους τον πρώτο γύρο της κανονικής περιόδου στη Euroleague, , με παρουσία όμως στα… ψηλά πατώματα του βαθμολογικού πίνακα. Ο Ολυμπιακός θέλει να διατηρηθεί στην πρώτη θέση, όπου συγκατοικεί με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με νίκη απέναντι στη Ζαλγκίρις στο Κάουνας (20:00), ενώ ο Παναθηναϊκός που ακολουθεί τους κόκκινους της Ελλάδας και της Ρωσίας, με μόλις μία νίκη λιγότερη, αντιμετωπίζει τη Βαλένθια (22:00).

Με τρεις σημαντικότατες απουσίες θα παραταχθεί ο Ολυμπιακός στη Λιθουανία. Οι Γιώργος Πρίντεζης και Νίκολα Μιλουτίνοβ θα απουσιάσουν για τρίτο διαδοχικό αγώνα, ενώ ο Βαγγέλης Μάντζαρης τραυματίστηκε στην προπόνηση της Τρίτης (26/12), όταν υπέστη διάστρεμμα συγκεκριμένα και τέθηκε επίσης εκτός. Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους προέρχεται από 4 σερί νίκες και μετρά ρεκόρ 9 νίκες – 5 ήττες. Το κίνητρο για τον πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού και την ομάδα του είναι τεράστιο, καθώς με νίκη θα ρίξουν από την κορυφή τον Ολυμπιακό και θα βρεθούν μία νίκη πιο κοντά στην πρώτη θέση. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ανταποκριθεί στις απουσίες, καθώς νέα πρόσωπα αναδεικνύονται κάθε φορά, αλλά η καυτή έδρα του Κάουνας προϊδεάζει για… θρίλερ.

Χωρίς τον τραυματία Νικ Καλάθη αναχώρησε ο Παναθηναϊκός για την Ισπανία. Οι «πράσινοι» επιστρέφουν για πρώτη φορά μετά από 7 χρόνια (21/10/2010) στην ισπανική πόλη, ενόψει του αγώνα τους για τη 15η και τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου στη Euroleague (22:00), απέναντι στην ουραγό Βαλένθια (3 νίκες – 11 ήττες). Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από 3 διαδοχικές νίκες και 8 στα τελευταία 9 παιχνίδια, έχοντας 10 σε 14 αγώνες. Η πρωταθλήτρια Ισπανίας δεν έχει ανταποκριθεί στις προσδοκίες στην επιστροφή της στη διοργάνωση και με ηγέτη τον «καυτό» σουτέρ Έρικ Γκριν στην περιφέρεια θα προσπαθήσει να απογοητεύσει τους «πράσινους». Ο Ερικ Γκριν αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό την περασμένη σεζόν, ενώ είχε απασχολήσει και τον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι, πριν υπογράψει τελικά στις «νυχτερίδες».

Το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής στη Euroleague έχει ως εξής:

15η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (28-29/12/2017)
==============================
Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου
Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ             20:00
Βαλένθια (Ισπανία)-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)             22:00
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Μάλαγα (Ισπανία)

Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου
Κίμκι (Ρωσία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Μπάμπεργκ (Γερμανία)
Μπασκόνια (Ισπανία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)
Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
==========
Ν-Η
Ολυμπιακός                11-3
ΤΣΣΚΑ Μόσχας           11-3
Παναθηναϊκός             10-4
Φενέρμπαχτσε             9-5
Ζαλγκίρις Κάουνας       9-5
Κίμκι                           8-6
Μακάμπι Τελ Αβιβ        8-6
Ρεάλ Μαδρίτης            8-6
Μπασκόνια                7-7
Μπάμπεργκ               6-8
Μάλαγα                      6-8
Ερυθρός Αστέρας        5-9
Αρμάνι Μιλάνο            4-10
Μπαρτσελόνα             4-10
Αναντολού Εφές         3-11
Βαλένθια                   3-11