Επιστρέφονται οι τρεις βαθμοί στον ΠΑΟΚ - Με κόσμο κόντρα στην ΑΕΚ

Περισσότερες από 10 ώρες κράτησε η καθοριστική διάσκεψη στην Επιτροπή Εφέσεων για την έφεση που άσκησε ο ΠΑΟΚ για την τιμωρία της στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, το οποίο δεν ξεκίνησε ποτέ.

Ο ΠΑΟΚ είχε τιμωρηθεί με αφαίρεση τριών βαθμών, αποκλεισμό της έδρας του για δύο αγώνες, ενώ ο αγώνας είχε κατακυρωθεί με σκορ με 0-3 στον Ολυμπιακό.

Σύμφωνα με το sdna.gr, η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ αποφάσισε πως πρέπει να επιστραφούν οι τρεις βαθμοί στον ΠΑΟΚ, να μην υπάρξει τιμωρία της έδρας, ωστόσο η τύχη του συγκεκριμένου αγώνα δεν άλλαξε με τον Ολυμπιακό να παίρνει το ματς με 0-3. Έτσι, ο αποψινός αγώνας του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ στην Τούμπα στις 19:30 θα πραγματοποιηθεί με γεμάτες εξέδρες.

Αναλυτικά η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ

“Η Επιτροπή Εφέσεων της Ε.Π.Ο. συνεκδίκασε α) την έφεση της Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ κατά της υπ΄ αριθ. 66/2018 απόφασης του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της SUPER LEAGUE, β) την με αρ. πρωτοκ. εισερχ. της SUPER LEAGUE 65/27-2-2018 ένσταση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και γ) την με αριθμό πρωτοκ. εισερχ. 79/01.03.2018 SUPER LEAGUE κύρια παρέμβαση της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κατά της υπό στοιχείο Β΄ ένστασης της Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ και έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις.

Εξαφάνισε την εκκαλουμένη ως προς τις επιμέρους διατάξεις: α) της πειθαρχικής ποινής αφαίρεσης 3 βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και β) της πειθαρχικής ποινής διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για δύο (2) αγωνιστικές ημέρες.

Αποφάνθηκε ότι ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ και Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ο οποίος είχε προγραμματισθεί να διεξαχθεί την 25.02.2018, στην Θεσσαλονίκη, στο γήπεδο «ΤΟΥΜΠΑΣ», στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής ημέρας των αγώνων του πρωταθλήματος «Super League Ελλάδα» της αγωνιστικής περιόδου 2017-2018, δεν τελέστηκε από υπαιτιότητα της Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ.

Κατακύρωσε τον μη τελεσθέντα αγώνα με τέρματα 0-3 υπέρ της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός.

Επέβαλε στην Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ την συνολική χρηματική ποινή των τριάντα χιλιάδων (30.000,00) ευρώ”.

Στην αντεπίθεση η ΠΑΕ ΠΑΟΚ – Προσφεύγει στο Διαιτητικό για την διεξαγωγή του ντέρμπι

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ωστόσο, δεν έμεινε ικανοποιημένη με την επιστροφή των τριών βαθμών στην ομάδα και την ακύρωση της ποινής των κεκλεισμένων των θυρών.

Ως εκ τούτου, όπως γνωστοποίησε λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της απόφασης, θα διεκδικήσει την διεξαγωγή του ντέρμπι στο Διαιτητικό Δικαστήριο.

Συγκεκριμένα, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρει:

“Ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ σχετικά με την απόφαση για την μη τέλεση του αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό.

Περιμέναμε από την ελληνική δικαιοσύνη μια τελική απόφαση σχετικά τη μη τέλεση του αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός. Η σημερινή απόφαση δεν δικαιώνει την εκτίμησή μας, πως ο αγώνας πρέπει να οριστεί και να διεξαχθεί κανονικά και για τον λόγο αυτό θα προσφύγουμε άμεσα στο Διαιτητικό Δικαστήριο”.

Με κόσμο κόντρα στην ΑΕΚ

Με κόσμο θα διεξαχθεί τελικά το ματς ΠΑΟΚ-ΑΕΚ (19:30), μετά την χθεσινοβραδινή ανακοίνωση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, που εξάλειψε την ποινή δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών για τον «Δικέφαλο του Βορρά».

Πριν από λίγη ώρα, η Αστυνομία εξέδωξες και την τυπική ανακοίνωση για την απαγόρευση μετακίνησης των οπαδών της ΑΕΚ

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση που εκδόθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, απαγορεύεται η διάθεση εισιτηρίων καθώς και η οργανωμένη και μεμονωμένη μετακίνηση φιλάθλων της ΠΑΕ ΑΕΚ, για τον ποδοσφαιρικό αγώνα της 25ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της SUPER LEAGUE αγωνιστικής περιόδου 2017-2018, μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΠΑΟΚ – ΠΑΕ ΑΕΚ, ο οποίος θα διεξαχθεί την Κυριακή 11-03-2018 και ώρα 19.30 στο γήπεδο Τούμπας, για λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας».