Πρόεδρος Super league: Η διακοπή του πρωταθλήματος δεν ωφελεί σε τίποτα

Με τη διοίκηση της Super League, που αντιδρά στην απόφαση της κυβέρνησης για τη διακοπή του πρωταθλήματος, συναντήθηκε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης.

«Η διακοπή του πρωταθλήματος δεν ωφελεί σε τίποτα, μπορεί να αποτελέσει οπισθοδρόμηση και άλλοθι για όσους θέλουν να κρυφτούν πίσω από αυτή την απόφαση», δήλωσε ο πρόεδρος της Super League, Γιώργος Στράτος, αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Υφυπουργό.

«Αναγνωρίσαμε τις προσπάθειες του υφυπουργού Αθλητισμού και της κυβέρνησης για ένα καλύτερο ποδόσφαιρο και για διασφάλιση της κοινωνικής ηρεμίας στη χώρα», σημείωσε ο κ. Στράτος και πρόσθεσε:

«Η διακοπή του πρωταθλήματος δεν ωφελεί κανέναν και τίποτα. Ακυρώνει ό,τι θετικό έχει γίνει και ό,τι θετικό υφίσταται. Θέτει σε κίνδυνο όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο».

«Υπάρχουν αρμόδια θεσμικά όργανα για να καταλογίσουν ευθύνες εκεί όπου ανήκουν. Είναι απαραίτητο να ενισχυθεί το θεσμικό πλαίσιο και να αναβαθμιστούν οι λειτουργίες και τα όργανα του ποδοσφαίρου, πάντα εναρμονισμένα με τους διεθνείς οργανισμούς και τη νομοθεσία. Εμείς είμαστε αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια, με συγκεκριμένες προτάσεις που καταθέσαμε».

Η απόφαση της κυβέρνησης για τη διακοπή του πρωταθλήματος έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στις ΠΑΕ, εκτός του ΠΑΟΚ, που θεωρούν πως πληρώνουν εκείνες τη ζημιά για μία κατάσταση στην οποία δεν φέρουν ευθύνη.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1 εξέφρασε την άποψη ότι το πρωτάθλημα δεν θα ξεκινήσει μέχρι να μπουν κανόνες.