Στην Αθήνα εκτάκτως σήμερα η FIFA - Εκτός Ευρωπαϊκών Συλλόγων ο ΠΑΟΚ

Στην Αθήνα φτάνει σήμερα εκτάκτως αντιπροσωπεία της FIFA μετά το απίστευτο αλαλούμ που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Εξάλλου τα επεισόδια στο γήπεδο της Τούμπας και η εισβολή σε αυτό του οπλοφόρου πρόεδρου του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, έκαναν τον γύρο του κόσμου προκαλώντας αρνητικότατα σχόλια από τον ποδοσφαιρικό κόσμο.
Η FIFA σε ανακοίνωσή της ζήτησε από την ΕΠΟ να πάρει άμεσα μέτρα για να αποφευχθεί το Grexit από τις διεθνείς διοργανώσεις και παράλληλα ενημέρωσε ότι σήμερα Τετάρτη έρχεται στην Αθήνα αντιπροσωπεία της για να συναντήσει τον υφυπουργό Αθλητισμού και Πολιτισμού Γιώργο Βασιλειάδη, αλλά και με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο.

Η επιστολή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας μέσω του Μπιορν Βασάλο στον κ. Βασιλειάδη ανέφερε αναλυτικά:
«Αγαπητέ και αξιότιμε Υπουργέ, έλαβα την επιστολή που μου στείλατε στις 12 Μαρτίου του 2018 και μελέτησα προσεκτικά τα στοιχεία της. Η FIFA είναι σε συνεχείς επαφές με την UEFA και παρακολουθεί προσεκτικά την εξέλιξη της κατάστασης στην Ελλάδα, αναφορικά με τα συμβάντα που έλαβαν χώρα το απόγευμα της Κυριακής στην Θεσσαλονίκη. Χθες το απόγευμα, η Επιτροπή Ελέγχου της FIFA, υπεύθυνη στο να επιβλέπει και να παρακολουθεί την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το περιστατικό και απόψε μια επιτροπή θα ταξιδέψει στην Αθήνα, για να ξεκινήσει συζητήσεις σχετικά με τους αρμόδιους για την μετέπειτα δράση που θα ληφθεί.
Παρόλο που θα θέλαμε να αποσαφηνίσουμε ότι τα περιστατικά αυτά συνέβησαν σε μια εγχώρια διοργάνωση και συνεπώς τα οποιαδήποτε πειθαρχικά μέτρα θα ληφθούν εντάσσονται στο πλαίσιο των αποφάσεων της ελληνικής ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, η FIFA απαιτεί μια ασυμβίβαστη και άμεση διαχείριση της κατάστασης προκειμένου να εξαλειφθούν όλες οι πράξεις βίας στο ποδόσφαιρο. Μετά τιμής».

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας θα είναι ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης της ΕΠΟ και εκπρόσωπος των FIFA / UEFA κ. Χέρμπερτ Χούμπελ, ο οποίος θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στις 12.00 στα γραφεία της Ομοσπονδίας και την αίθουσα της Εκτελεστικής Επιτροπής.
Ακόμη η αντιπροσωπεία της FIFA θα συναντήσει αρχικά τον κ. Βασιλειάδη και κατόπιν στις 17.00, τους προέδρους ομάδων της Super League.

Εξάλλου η Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA) απέβαλε ήδη την ομάδα της Θεσσαλονίκης από το μητρώο της. Η ECA, που είναι το μοναδικό, ανεξάρτητο όργανο, που εκπροσωπεί άμεσα τους ποδοσφαιρικούς συλλόγους σε ευρωπαϊκό επίπεδο ανέφερε στην ανακοίνωσή της:
«Η ECA καταδικάζει την συμπεριφορά του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο με όπλο κατά την διάρκεια του αγώνα της Σούπερ Λίγκας ΠΑΟΚ-ΑΕΚ την Κυριακή 11 Μαρτίου. Υπό αυτό το πρίσμα, τα συμβούλια της ECA αλλά και το διοικητικό συμβούλιο συμφώνησαν ομόφωνα να αναστείλουν την ιδιότητα μέλους του ΠΑΟΚ από την ECA. Η ΕCA θέλει να προστατέψει την κανονικότητα και τους νόμους των αγώνων αλλά και τις αξίες στις οποίες είναι βασισμένο το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Η τιμωρία παραμένει ενεργή μέχρι νεοτέρας και θα συζητηθεί στο συμβούλιο της ECA στις 27 Μαρτίου στην Ρώμη».