Σταθερός στο φύλλο αγώνα ο Κομίνης - "Καίει" τον ΠΑΟΚ

Εμμένει σε όσα έχει γράψει στο φύλλο αγώνα του ντέρμπι της Τούμπας ο Γιώργος Κομίνης, σύμφωνα με όσα μετέδωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Κώστας Κετσετζόγλου.

Το υπόμνημα που απέστειλε απαντώντας στις ερωτήσεις του προέδρου του πειθαρχικού οργάνου, Σπυρίδωνα Καποδίστρια, αλλά και των δύο ομάδων, δεν διαφοροποιείται καθόλου από όσα είχε αναφέρει εξ αρχής.

Έτσι δεν επιρρίπτει καμία ευθύνη στην ΑΕΚ για τη μη ολοκλήρωση του αγώνα (αποδεχόμενος ότι τα μέλη της αποστολής είχαν τρομοκρατηθεί από όσα συνέβησαν) και αναφέρει πως το παιχνίδι διακόπηκε κατ’ ουσίαν με υπαιτιότητα του ΠΑΟΚ μετά την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη που οπλοφορούσε και του Λούμπος Μίχελ που του είπε «Σήμερα τελείωσες». Παράλληλα καταρρίπτει τον βασικό ισχυρισμό του ΠΑΟΚ, ότι ζήτησε την επανέναρξη του αγώνα.

Αναλυτικά, ο διαιτητής του ΠΑΟΚ-ΑΕΚ αναφέρει:

«Αποφάσισα την κατακύρωση του γκολ. Προτού ανακοινώσω την απόφαση μου εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο βίαια ο κ. Σαββίδης με τη συνοδεία ατόμων της προσωπικής του ασφάλειας και ζητούσε από την ομάδα του να αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο. Κατόπιν, κατευθύνθηκε προς τον εκπρόσωπο της ΑΕΚ κ. Δημητριάδη Βασίλη, τον οποίο απώθησε βίαια. Ταυτόχρονα, ο δηλωθείς τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, κ. Lubos Michel με πλησίασε απειλητικά και μου είπε: «You are finished today».

Μετά από αυτά τα γεγονότα αποφάσισα να εισέλθoυμε στο χώρο των αποδυτηρίων διότι η κατάσταση που επικρατούσε απαγόρευε την ομαλή συνέχιση του αγώνα.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στα αποδυτήρια, ο εκπρόσωπος της ΠΑΕ ΑΕΚ Μηνάς Λυσσάνδρου μου δήλωσε ότι: Μετα τη βίαιη είσοδο του κ. Σαββίδη, ο οποίος οπλοφορούσε, και τα όσα επακολούθησαν μαζί με τους συνοδούς του στον αγωνιστικό χώρο (τα οποία αναγράφονται παραπάνω), εμείς ως ΑΕΚ αδυνατούμε να εισέλθουμε στον αγωνιστικό χώρο, λόγω μεγάλης έντασης και ανασφάλειας και οι ποδοσφαιριστές της ομάδας μας είναι τρομοκρατημένοι από τα ανώτερα γεγονότα.

Κατόπιν όλων των παραπάνω, αποφάσισα την οριστική διακοπή του αγώνα ενημερώνοντας τους εκπροσώπους των ομάδων ότι τη στιγμή εκείνη το σκορ ήταν 1-0 υπέρ της γηπεδούχο ομάδος.

Από το σύνολο των αναγραφόμενων στο από 11.03.2018 Φύλλο Αγώνος του ποδοσφαιρικού μεταξύ των ΠΑΕ ΠΑΟΚ – ΠΑΕ ΑΕΚ, ο οποίος διεξήχθη και δεν ολοκληρώθηκε στο γήπεδο Τούμπας Θεσσαλονίκης την 11.03.2018 και ώρα 19:30μ.μ, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Super League Ελλάδα και συμπληρώθηκαν μετά από 12.03.2018 ηλεκτρονικό μήνυμα (email) προκύπτει, πως έλαβα υπόψιν το σύνολο των γεγονότων πριν αποφασίσω την οριστική διακοπή του αγώνα και ενημερώσω τους εκπροσώπους αμφοτέρων των ομάδων και εκφράσω την τελική μου απόφαση, δεδομένου πως δεν ήταν δυνατή η συνέχιση του ως άνω ποδοσφαιρικού αγώνα».

48 ώρες για να παρουσιάσουν τις θέσεις τους έχουν οι δύο ΠΑΕ

Οι δύο ΠΑΕ θα λάβουν άμεσα το υπόμνημα του διαιτητή και έχουν προθεσμία 48 ωρών για να παρουσιάσουν εγγράφως τις θέσεις τους, ωστόσο με τα υπάρχοντα δεδομένα μοιάζει αδύνατο να μην κατακυρωθεί το ματς στην ΑΕΚ με 3-0 και να γλιτώσει ο ΠΑΟΚ την ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών για το φετινό και δύο για το επόμενο πρωτάθλημα, ενώ προβλέπεται και τιμωρία έδρας του ΠΑΟΚ. Από εκεί και πέρα, θα φανεί τι ποινές θα υποβληθούν για τα παραπτώματα των αξιωματούχων του ΠΑΟΚ, που πέρα από τους ίδιους μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο και την ίδια την ομάδα που βάσει κανονισμού κινδυνεύει ακόμη και με υποβιβασμό.

Η απόφαση του πρωτοβάθμιου οργάνου της Super League αναμένεται από την Τετάρτη και μετά, ενώ είναι δεδομένο πως θα υπάρξει συνέχεια στην Επιτροπή Εφέσεων.

Πηγή: sport-fm.gr