Αποκλεισμός 10 χρόνων από την Ευρώπη στην Σκεντερμπέου για τα στημένα ματς

Η UEFA τιμώρησε με αποκλεισμό  την έξι φορές πρωταθλητής της Αλβανίας, Σκεντερμπέου, από όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ποδοσφαίρου για τα επόμενα δέκα χρόνια και της επέβαλε  πρόστιμο ενός εκατομμυρίου ευρώ, για χειραγώγηση αποτελεσμάτων σε περισσότερα από 50 παιχνίδια.
Αυτό αποκάλυψε η ιστοσελίδα «Shqiptarja.com» , ενώ τοπικά μέσα ενημέρωσης, ανέφεραν ότι σε μια έκθεση που συνέταξαν το Φεβρουάριο οι επιθεωρητές της UEFA, η Σκεντερμπέου κατηγορείται ότι συμμετείχε στον καθορισμό αποτελεσμάτων  σε πάνω από 50 παιχνίδια του αλβανικού πρωταθλήματος, Champions League και πολλά φιλικά ματς.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Panorama» ενημερώθηκε ο σύλλογος, ωστόσο η UEFA δεν έχει κάνει ακόμα κάποια επίσημη ανακοίνωση. Είναι η πρώτη φορά που μια ομάδα από την Αλβανία λαμβάνει μια τέτοια αυστηρή τιμωρία από την UEFA για τα στημένα παιχνίδια στο ποδόσφαιρο.
Ενώ σύμφωνα με την «Sport Ekspres» η απόφαση της UEFA είναι «καταδίκη θανάτου» για την Σκεντερμπέου, δεν έχει εκπλήξει ιδιαίτερα τον πρόεδρό της Αρντάι Τακάι, που δήλωσε ότι η ομάδα του είναι «καθαρή» και θα προσφύγει σε άλλα δικαστήρια.
«Είμαστε πεπεισμένοι για την αθωότητά μας και αν το Διεθνές Δικαστήριο διαιτησίας δεν την αλλάξει, κατά πάσα πιθανότητα θα προσφύγει στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Ελβετία», δήλωσε σχετικά, ενώ διαβεβαίωσε  τους φιλάθλους  της Σκεντερμπέου, ότι «η ομάδα θα συμμετάσχει στο Champions League  αυτή τη σεζόν».
Να σημειωθεί ότι η ίδια ομάδα είχε ήδη αποκλειστεί από την UEFA αγώνες, λόγω των στημένων παιχνιδιών κατά τη διάρκεια της σεζόν 2016-2017.