Η ΑΕΚ στο Στρασβούργο για την πρόκριση στο Final 4 του Basketball Champions League

Ανήμερα της επετείου 50 ετών από τον άθλο του 1968, η ΑΕΚ διεκδικεί στο Στρασβούργο την είσοδο στο Final 4 του Basketball Champions League.

Ούτε η ταινία του Τάσου Μπουλμέτη δεν θα σκάρωνε τέτοιο σενάριο… Ανήμερα της πεντηκοστής επετείου από την κορυφαία στιγμή στην ιστορία της, την κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων, η ΑΕΚ διεκδικεί την πρόκριση στο Final 4 του Basketball Champions League με στόχο να προσθέσει μία ακόμη χρυσή σελίδα και να κρατήσει ζωντανό το όνειρο κατάκτησης του τρίτου ευρωπαϊκού της τροπαίου.

Απόψε (21:30, Novasports 1, ΣΠΟΡ FM 94,6 και sportfm.gr) η «Ένωση» καλείται στη Γαλλία να υπερασπιστεί το +9 (78-69) που πήρε πριν μία εβδομάδα στο ΟΑΚΑ κόντρα στη Στρασμπούρ. Η γαλλική ομάδα θα έχει στο πλευρό της 6.000 φίλους της που θα κάνουν το γήπεδο «ηφαίστειο», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ιστοσελίδα της, αλλά και η ΑΕΚ δεν θα είναι μόνη. Πέρα από τον Μάκη Αγγελόπουλο θα έχει δίπλα της και τις φωνές 302 φίλων της.

Ο Ντράγκαν Σάκοτα δεν αντιμετωπίζει κανένα αγωνιστικό πρόβλημα, αφού και ο Μάνι Χάρις, που περισσότερο προληπτικά δεν έπαιξε την Κυριακή απέναντι στον Ολυμπιακό, είναι διαθέσιμος. Ο τεχνικός της «Ένωσης» έχει τονίσει κατ’ επανάληψη πως η διαφορά του πρώτου αγώνα δεν παρέχει καμία ασφάλεια στην ομάδα του, που θα πρέπει να αγωνιστεί για να κερδίσει κι όχι να… χάσει με οκτώ πόντους. Ο πρώτος αγώνας «δίδαξε» πως οι κιτρινόμαυροι θα πρέπει να είναι περισσότερο προσεκτικοί στον έλεγχο των ριμπάουντ που θα περιορίσουν τις έξτρα κατοχές για τον αντίπαλο και θα ελέγξουν καλύτερα το ρυθμό, ενώ θα πρέπει να αποφευχθούν τα εύκολα λάθη.

Η Στρασμπούρ, που φτάνει στη ρεβάνς ως πρωτοπόρος της γαλλικής λίγκας, θα είναι επίσης πλήρης, με τον Βενσάν Κολέ να τονίζει πως η υπερκάλυψη του -9 δεν είναι εύκολη υπόθεση, αλλά όχι και ακατόρθωτο έργο. Επισήμανε, δε, πως δεν θα πρέπει η ομάδα του να είναι βιαστική και να παρασυρθεί, αλλά μεθοδικά να επιδιώξει να πάρει τα ηνία του αγώνα και να φτάσει στο στόχο του +10.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Σρνταν Ντοζάι (Κροατία), Μάριους Τσιούλιν (Ρουμανία) και Άντρις Αουνκρόγκερς (Λετονία).

Εφόσον, με το καλό, η ΑΕΚ τσεκάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά, το Final 4 πιθανότατα θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ, στις 4 με 6 Μαΐου. Θα πρέπει να τονιστεί πως τα ζευγάρια των ημιτελικών θα προκύψουν από κλήρωση που θα διεξαχθεί τις επόμενες ημέρες και στην οποία θα συμμετέχουν επίσης η Μονακό (που χθες απέκλεισε την Μπάνβιτ) και οι ομάδες που θα προκριθούν από τα αποψινά ζευγάρια (στα πρώτα ματς, Λούντβιγκσμπουργκ-Μπαϊρόιτ 81-86 και Καρσίγιακα-Μούρθια 65-79).

Sport-fm