Πρόβλημα σε αισθητήρα η αιτία για τον τραυματισμό του μηχανικού στη Formula 1

Ένα πρόβλημα σε αισθητήρα είναι, σύμφωνα με την έρευνα της Ferrari, η αιτία που ο Κίμι Ραϊκόνεν εκκίνησε νωρίτερα απ’ ότι έπρεπε μετά το πιτ στοπ του στο γκραν πρι του Μπαχρέιν, με αποτέλεσμα ένας από τους μηχανικούς της «σκουντερία» να υποστεί κάταγμα κνήμης-περόνης.

Υπήρξε ένα θέμα με την αλλαγή του πίσω αριστερού τροχού στο μονοθέσιο του Φινλανδού, όταν ο Ραϊκόνεν επισκέφθηκε για δεύτερη φορά τα πιτ στο Σακχίρ, με αποτέλεσμα ο Φραντσέσκο Τσιγκαρίνι να μην μπορεί να βάλει το καινούριο ελαστικό.

Όμως, ένα πράσινο φως άναψε, δίνοντας το σήμα ότι το πιτ-στοπ είχε ολοκληρωθεί, και ο Ραϊκόνεν πάτησε γκάζι για να ξεκινήσει, ρίχνοντας τον Τσιγκαρίνι στο έδαφος. Ο μηχανικός της ιταλικής ομάδας διακομίσθηκε σε νοσοκομείο του Μπαχρέιν και υποβλήθηκε σε επέμβαση.

Η Ferrari τιμωρήθηκε με πρόστιμο 50.000 ευρώ για τη μη ασφαλή αποδέσμευση του μονοθεσίου του “Iceman”, η οποία ακολούθησε τη διπλή μη ασφαλή αποδέσμευση των αυτοκινήτων της Haas στην Αυστραλία, με τον επικεφαλής των «κόκκινων», Μαουρίτσιο Αριβαμπένε, να δηλώνει ότι έγινε προτεραιότητα της ιταλικής ομάδας να ανακαλύψει τι είχε συμβεί στο Μπαχρέιν.