Ισοπεδωτικοί Bucks - Αντετοκούνμπο!

Οι Bucks έχασαν μεγάλη ευκαιρία να κάνουν το break στη Βοστώνη στο πρώτο παιχνίδι της σειράς. Στο γήπεδό τους, πάντως, δεν “έπαιζαν”. Το Milwaukee έκανε μία από τις καλύτερες φετινές εμφανίσεις του και διέλυσε τους Celtics 116-92, μειώνοντας τη σειρά σε 1-2. Η ομάδα του Joe Prunty ήταν τόσο επιβλητική στο παρκέ του BMO Harris Bradley Center, που προηγήθηκε με διψήφια διαφορά από τα μέσα της πρώτης περιόδου και δεν άφησε ποτέ τους “κέλτες” να τη ρίξουν κάτω από τους 10 στο υπόλοιπο του αγώνα.

Ο Γιάννης Αντετοκοκούνμπο ήταν ως συνήθως ο ηγέτης των Bucks. Ο “Greek Freak” πέτυχε 19 πόντους με 8/13 σουτ (3/4 τρίποντα), μάζεψε 5 ριμπάουντ, μοίρασε 6 ασίστ και είχε ακόμα 2 κλεψίματα, 2 κοψίματα, 2 λάθη και 5 φάουλ. Τα φάουλ (έκανε δύο μαζεμένα στο ξεκίνημα του τέταρτου δωδεκαλέπτου) ήταν άλλωστε και ο λόγος που έπαιξε μόνο 27 λεπτά και είδε από τον πάγκο τα τελευταία 10’22” της αναμέτρησης. Όχι ότι χρειαζόταν να επιστρέψει στο παρκέ, έτσι όπως έπαιζαν οι συμπαίκτες του…

Έκανε τη διαφορά ο Maker!

Ο Khris Middleton (23 πόντοι, 10/17 σουτ, 8 ριμπάουντ, 7 ασίστ) ήταν πάλι καταπληκτικός, οι Eric Bledsoe (17 πόντοι, 8/13 σουτ) και Jabari Parker (17 πόντοι, 7/12 σουτ) “εμφανίστηκαν” στη σειρά, εντούτοις τη διαφορά στο τρίτο παιχνίδι την έκανε ένας άλλος παίκτης που ήρθε από τον πάγκο και πήρε άφθονο χρόνο συμμετοχής απόντος του τραυματία John Henson. Ο λόγος για τον Thon Maker, ο οποίος έκοψε τέσσερα σουτ στα πρώτα τέσσερα λεπτά που αγωνίστηκε και έδωσε το στίγμα με την ενέργεια του στην άμυνα. Ο Maker τελείωσε το παιχνίδι με 14 πόντους, 3/4 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 5 κοψίματα και +23 στον δείκτη “+/-“!

Σε γενικές γραμμές τα “ελάφια” δεν άφησαν καν περιθώριο αντίδρασης στους Celtics. Στο 16′ προηγήθηκαν με 37-16 παίζοντας υποδειγματική άμυνα σε ένα γήπεδο που κόχλαζε. Η διαφορά έφτασε μέχρι τους 24 πόντους στο πρώτο ημίχρονο (43-19 στο 17′) και ανέβηκε ακόμα περισσότερο στο τέταρτο (108-80 στο 44′), με την ομάδα του Joe Prunty να κάνει τα πάντα τέλεια. Οι Bucks είχαν συνολικό ποσοστό 57,7% στα σουτ, 50% στα τρίποντα (16/32), μοίρασαν 28 ασίστ και έκαναν μόνο 9 λάθη, ενώ έκοψαν 13 σουτ και έκλεψαν 8 φορές τη μπάλα!

Αγνώριστοι οι Celtics

Ήταν μία ονειρεμένη βραδιά για το Milwaukee, το οποίο απέδειξε ότι μπορεί να κάνει την ανατροπή απέναντι σε μία ομάδα γεμάτη απουσίες. Για πρώτη φορά βέβαια φάνηκαν στη σειρά… Οι Al Horford (16 πόντοι), Greg Monroe (15 πόντοι, 12 ριμπάουντ) και Jayson Tatum (14 πόντοι) ήταν οι πρώτοι σκόρερς για τους Celtics, οι οποίοι έμοιαζαν πελαγωμένοι στο Milwaukee. Καμία σχέση με την ομάδα που επικράτησε δύο φορές στο TD Garden. Οι “κέλτες” σούταραν με ποσοστό 39,2%, είχαν μόνο 7/23 τρίποντα και μοίρασαν μόνο 16 ασίστ, δηλαδή όσα ήταν και τα λάθη τους.

Πηγή: nba.sport24