Bild: "Πάει στην Άρσεναλ ο Παπασταθόπουλος"

Πολύ κοντά στη μεταγραφή του στην Άρσεναλ βρίσκεται ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα “Bild”.

Οι “κανονιέρηδες” έχουν ανάγκη απόκτησης κεντρικών αμυντικών, όπως φανέρωσε και το λάθος του Λοράν Κοσιελνί στα ημιτελικά του Europa League με αντίπαλο την Ατλέτικο την Πέμπτη. Η αποχώρηση από τη δράση του Περ Μέρτεζακερ το καλοκαίρι, για να αναλάβει υπεύθυνος ακαδημιών, αφήνει μεγάλο κενό στο ρόστερ.

Ο νέος υπεύθυνος μεταγραφών του συλλόγου, Σβεν Μίσλιντατ, φέρεται να έχει ως πρώτο στόχο τον Τόμπι Αλντεβάιρελντ της Τότεναμ, μία αρκετά δύσκολη περίπτωση. Παρ’ όλα αυτά, ψηλά στη λίστα έχει κι ένα όνομα της πρώην ομάδας του, Ντόρτμουντ, αυτό του Έλληνα διεθνή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της “Bild”, ο ατζέντης του 29χρονου ποδοσφαιριστή και το πρόσωπο που πήγε τον Κώστα Μαυροπάνο στην αγγλική ομάδα, Κώστας Φάρρας, βρίσκεται “σε στενή επαφή” με τους ανθρώπους της Άρσεναλ για το ζήτημα. Εξάλλου, ο Μίσλιντατ, ως υπεύθυνος σκάουτινγκ στην Μπορούσια, έπαιξε μεγάλο ρόλο στην απόκτησή του από τη Βέρντερ το καλοκαίρι του 2013.

Το ποσό της μεταγραφής αναμένεται να φτάσει τα 20.000.000 ευρώ, σχετικά μικρό για τα ονόματα των δύο συλλόγων, επειδή το συμβόλαιο του Παπασταθόπουλου εκπνέει το καλοκαίρι του 2019.

Το δημοσίευμα καταλήγει ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κάποια ανακοίνωση μέχρι η Ντόρτμουντ να πετύχει τους στόχους της για το τέλος της σεζόν, το πλασάρισμα στην τετράδα της Bundesliga που δίνει “εισιτήριο” για τους ομίλους του Champions League.

Πηγή: Bild, Sport24