Διπλή γιορτή στην Τούμπα - Σήκωσαν πρωτάθλημα και Κύπελλο (φώτος και βίντεο)

Γιορτινή ήταν η σημερινή ημέρα για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος πανηγύρισε την κατάκτηση δύο τροπαίων, του πρωταθλήματος Κ20 και του Κυπέλλου Ελλάδας.

Στην Τούμπα διεξήχθη το παιχνίδι της Κ20 του Δικέφαλου κόντρα στον Λεβαδειακό, με τους πιτσιρικάδες του ΠΑΟΚ να παίρνουν τη νίκη με 4-2 και να κατακτούν τοπ πρωτάθλημα.

Στο γήπεδο βρέθηκαν και οι παίκτες της πρώτης ομάδας, οι οποίοι πριν το ματς εμψύχωσαν τους μικρούς και μετά τη λήξη αποθεώθηκαν από τον κόσμο του Δικεφάλου για την χθεσινή επικράτηση επί της ΑΕΚ στον τελικό και την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Στην Τούμπα έδωσε το παρών και ο Γιώργος Σαββίδης, συμμετέχοντας κι αυτός στους εορτασμούς για τη διπλή επιτυχία του ΠΑΟΚ.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:

 

 

Όλα όσα έγιναν εχθές:

Η ομάδα του ΠΑΟΚ νίκησε με 2-0 και κατέκτησε το 6ο Κύπελλο Ελλάδας της ιστορίας τους, καταφέρνοντας να σηκώσουν την κούπα για δεύτερη συνεχόμενη φορά

Οι δικέφαλοι του Βορρά ήταν ανώτεροι του αντιπάλου, έχασαν πολλές ευκαιρίες, μεταξύ των οποίων και ένα πέναλτι, αλλά οι  Αντελίνο Βιεϊρίνια και Δημήτρης Πέλκας χάρισαν το τρόπαιο στην ομάδα τους! Οι Θεσσαλονικείς ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με εννέα παίκτες λόγω αποβολής των Μαουρίσιο και Βαρέλα και η ΑΕΚ με δέκα, λόγω αποβολής του Βράνιες. 

Μαλεζάς και Βιεϊρίνια σήκωσαν την κούπα μέσα στο ΟΑΚΑ, την ώρα που στο Λευκό Πύργο ξεκίνησε το… πάρτι των φίλων της ομάδας. Το… γύρο του θριάμβου έκανε ο Γιώργος Σαββίδης, κρατώντας το τρόπαιο.

kipelo_paok_mesa

Δεν έλειψαν τα επεισόδια μεταξύ οπαδών 

Τα επεισόδια μεταξύ των οπαδών ΠΑΟΚ – ΑΕΚ ξεκίνησαν πριν καν αρχίσει ο τελικός Κυπέλλου.

Πριν λίγο εντός του ΟΑΚΑ, όπως μετέδωσε ο “sport-fm.gr”  οπαδοί του ΠΑΟΚ εκτόξευσαν φωτοβολίδα που έφτασε στον αγωνιστικό χώρο και στα όρια της περιοχής. Μετά την πρώτη φωτοβολίδα ακολούθησαν 1-2 ακόμα και αυτές από τους φίλους του “δικεφάλου του Βορρά”.

Κι ακόμη προσπάθησαν να ρίξουν ένα μέρος από το διαχωριστικό Plexiglass που έχει τοποθετήσει η αστυνομία, υπό το βλέμμα των αστυνομικών δυνάμεων.

Λίγα μέτρα έξω από το ΟΑΚΑ, στο Golden Hall ομάδα οπαδών της ΑΕΚ πάνω σε μηχανάκια, είδαν μεμονωμένους οπαδούς του ΠΑΟΚ και επιχείρησαν να τους χτυπήσουν. Οι άντρες της ΕΛΑΣ προσπάθησαν να τους “διαλύσουν”. Από τις μολότοφ και τα χημικά που εκτοξεύτηκαν, οχήματα τυλίχθηκαν στις φλόγες.

Στα διόδια Αφιδνών εμφανίστηκαν λίγο μετά τις 12 σήμερα το μεσημέρι, τα πρώτα λεωφορεία που μεταφέρουν οπαδούς του ΠΑΟΚ στην Αθήνα για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο τελικός θα ξεκινήσει στις 20:30 στο ΟΑΚΑ.
Οι άντρες της ΕΛΑΣ πραγματοποιησαν ελέγχους σε οπαδούς κι οχήματα του Δικεφάλου του Βορρά και μετά τους οδηγούσαν κομβόι ανά δέκα-δεκαπέντε στο Ολυμπιακό Στάδιο, συνοδεία αυστηρής αστυνομικής δύναμης. Εκεί μπαίνουν στο πάρκινγκ του ΟΑΚΑ, οι οπαδοί αποβιβάζονται στις θύρες και τα πούλμαν παρκάρονται κυκλικά στο χώρο στάθμευσης.

Ωστόσο δεν έλειψε η ένταση καθώς οπαδοί του ΠΑΟΚ έκλεισαν την άνοδο της Εθνικής Οδό Αθηνών-Λαμίας.

paok-diodia-n1

Οπαδοί της ΑΕΚ έκαψαν αμάξι με οπαδούς του ΠΑΟΚ

Λίγο πριν τις 5 το απόγευμα περίπου 100 οπαδοί της ΑΕΚ επιτέθηκαν εναντίον οχήματος που μετέφερε οπαδούς του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ. Το αμάξι πορευόταν στην οδό Νερατζιώτισσας όταν το σταμάτησαν, έβγαλαν έξω τους επιβάτες και τους επιτέθηκαν με ρόπαλα. Μετά έβαλαν φωτιά και έκαψαν το αυτοκίνητο.

Ένταση στο κέντρο της Αθήνας

Μικρής έκτασης επεισόδια είχαμε γύρω στις 4 το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας. Περίπου 200 οπαδοί του ΠΑΟΚ είχαν κατασκηνώσει από προχθές στον σύνδεσμο της οδού Μενάνδρου. Η μεταφορά τους έγινε συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων πεζή προς την πλατεία Καραϊσκάκη για να επιβιβαστούν σε 10 διπλά λεωφορεία του ΟΑΣΑ για να μεταφερθούν στο ΟΑΚΑ. ,  κομβόι συνοδεία αυστηρής αστυνομικής δύναμης.

Πολλοί φορούσαν κουκούλες και ύψωσαν σημαία της Βουλγαρίας. Κάποιοι μάλιστα πέταξαν από τα παράθυρα μπουκάλια σε διερχόμενα αυτοκίνητα και μηχανές.

Στο πόδι η ΕΛΑΣ

Είκοσι διμοιρίες των ΜΑΤ είναι σε επιφυλακή για να επιληφθούν αν χρειαστεί ενώ οι σύνδεσμοι της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ στην Αθήνα βρίσκονται σε κλοιό ασφαλείας. Συνολικά, στα μέτρα ασφαλείας για τον τελικό, συμμετέχουν περισσότεροι από 4000 αστυνομικοί όλων των υπηρεσιών: από την Κρατική Ασφάλεια, την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας, υπηρεσίες της Ασφάλειας, ομάδες ΔΙ.ΑΣ, τα ΜΑΤ και την Τροχαία μέχρι και από τις αστυνομικές διευθύνσεις της επαρχίας αλλά την Πυροσβεστική.

Μέριμνά τους εξάλλου είναι να μην συναντηθούν οι οργανωμένοι οπαδοί των 2 ομάδων. Έτσι οι οπαδοί της ΑΕΚ, θα μετακινηθούν κυρίως με τον ηλεκτρικό και σε κάθε σταθμό θα υπάρχουν δυνάμεις των ΜΑΤ. Θα αποβιβάζονται στον σταθμό Ειρήνη και μετά με τα πόδια θα φθάνουν στο ΟΑΚΑ, στις θύρες που είναι από την πλευρά του ηλεκτρικού.

Αντίστοιχα οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, επιτρέπεται να μπουν μόνο στις θύρες από την πλευρά της λεωφόρου Σπύρου Λούη.

Ανάμεσα στις θύρες των δύο αντιπάλων θα υπάρχουν μεγάλα κενά και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ. Και στις δύο περιπτώσεις θα πραγματοποιούνται αυστηροί έλεγχοι κατά την είσοδο των οπαδών στο στάδιο.

Στο στάδιο αναμένεται να βρεθούν 40.000 θεατές, ενώ κάθε ομάδα παρέλαβε 17.196 ονομαστικά εισιτήρια.

Επιπλέον η ΕΛΑΣ έχει μεριμνήσει και για την ασφαλή μετακίνηση των ποδοσφαιριστών στο χώρο. Στη διαδρομή από τα ξενοδοχεία μέχρι το γήπεδο θα ίπταται και ελικόπτερο της Αστυνομίας – πριν και μετά τη λήξη του αγώνα.

Στην Αθήνα και ο Ιβάν Σαββίδης – Θα δει τον τελικό από την τηλεόραση

Ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ δεν θα παρακολουθήσει τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας από τις κερκίδες του ΟΑΚΑ, λόγω της τιμωρίας του.

Αρχικά θα επισκεφθεί το ξενοδοχείο όπου έχει καταλύσει η ομάδα του, θα μιλήσει στους ποδοσφαιριστές και θα δει τον τελικό  από την τηλεόραση.