Ιράν κατά ΕΠΟ: Διακόπτουμε κάθε σχέση με την Ελληνική Ομοσπονδία - Προσφεύγουμε στη FIFA

Την απόφαση να διακόψει κάθε σχέση με την ελληνική Ομοσπονδία και να προσφύγει στην FIFA για την ματαίωση του φιλικού αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ των δύο χωρών, ανακοίνωσε σήμερα η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Ιράν.

Τι έγινε

Οι δύο εθνικές ομάδες είχαν προγραμματίσει να πραγματοποιήσουν ένα φιλικό ματς στην Κωνσταντινούπολη στο πλαίσιο της προετοιμασίας του Ιράν για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2018 στην Ρωσία και για το UEFA Nations League.

Όμως το φιλικό δεν έγινε, έπειτα από τα όσα έχουν γίνει με την σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Ανδριανούπολη.

Παρά τις επαφές των δύο Ομοσπονδιών για την αλλαγή της έδρας και την μεταφορά είτε στην Ελλάδα, είτε σε άλλη χώρα, δεν βρέθηκε λύση με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η ματαίωσή του.

Στη συνέχεια όμως η Ομοσπονδία του Ιράν αποφάσισε να προχωρήσει σε ποδοσφαιρικό εμπάργκο εναντίον της ΕΠΟ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας του Ιράν:

«Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Ιράν εκφράζει βαθύτατη λύπη για την έλλειψη σεβασμού και ηθικής της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Ελλάδας.

Θα υποβάλουμε έκθεση στη FIFA και θα χρησιμοποιήσουμε όλες τις νομικές δυνατότητες για να λάβουμε αποζημίωση για όλες τις αθλητικές και οικονομικές απώλειες που έχουμε υποστεί.

Επιπρόσθετα, ανακοινώνουμε ότι διακόπτουμε κάθε σχέση με την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου έως ότου η FIFA εξετάσει την έκθεσή μας».