Το μεγαλύτερο Διαπολιτισμικό Τουρνουά Μπάσκετ της χώρας στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων

Το τουρνουά που έγινε θεσμός στην Ελλάδα, ανάγεται σε φεστιβάλ!

Το μεγαλύτερο Διαπολιτισμικό Τουρνουά 3on3 Μπάσκετ της χώρας συμπληρώνει τα πέντε του χρόνια, και η φετινή διοργάνωση υπόσχεται να ανατρέψει όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα: 

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός “Generation 2.0 RED” διοργανώνει την Πέμπτη 14 και την Παρασκευή 15 Ιουνίου το μεγαλύτερο Διαπολιτισμικό Τουρνουά 3on3 Μπάσκετ της χώρας στην πρωτεύουσα. 

Πρόκειται για το μεγαλύτερο Διαπολιτισμικό Τουρνουά 3on3 Μπάσκετ της χώρας, που συμπληρώνει φέτος τα πέντε του χρόνια.

Σημείο συνάντησης… η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, η οποία ανοίγει τις πύλες της για να υποδεχτεί το New Generation Got Game vol.VB/all you need is love!

Με…  non-stop μουσική, φαγητό, χορό και μπαζάρ από τις μεταναστευτικές κοινότητες της Αθήνας, παράλληλες δράσεις με skateparkgraffitiεπιδαπέδια παιχνίδια για παιδιά και εργαστήρια αφρικανικών κρουστών, χορού, percussion θα πλαισιώσουν δύο μέρες με σκληρό παιχνίδι σε ανοικτά γήπεδα!

Το τουρνουά επιφυλάσσει και μία έκπληξη, καθώς ο άσσος του Ολυμπιακού, Kyle Wiltjer, όχι μόνο θα συμμετάσχει στο τουρνουά, αλλά θα φέρει μαζί του το brand ρούχων που μόλις κυκλοφόρησε, EQLTY. Ένας παίκτης με ανεπτυγμένη κοινωνική συνείδηση, που έχει περάσει από NBA στους Houston Rockets.

Πολλοί επαγγελματίες παίκτες θα υποστηρίξουν έμπρακτα για άλλη μια φορά τη διοργάνωση, ακόμη περισσότερα δώρα θα δοθούν σε μπασκετικούς διαγωνισμούς κατά τη διάρκεια των αγώνων, και φυσικά όλοι θα αγωνιστούν για το μεγάλο έπαθλο: Οι νικητές του New Generation Got Game θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στη Σύρο για να συμμετάσχουν στο LG AegeanBall του Γιώργου Πρίντεζη, με όλα τα έξοδα (ακτοπλοϊκά, διαμονή, φαγητό και συμμετοχή στο τουρνουά) καλυμμένα από το Generation 2.0 RED.

Γιατί, όπως μας λέει και η “Generation 2.0 RED”:

“Στο μπάσκετ δεν έχει σημασία από πού είσαι, πώς είσαι, τί θρησκεία έχεις ή ποιό είναι το χρώμα του δέρματός σου. Το μόνο που μετράει είναι αυτό που φέρνεις στο παιχνίδι.”

 

Εσείς, δεν έχετε παρά να δείτε τις παρακάτω χρηστικές πληροφορίες:

 

Χώροι Διεξαγωγής: Κεντρική Αυλή & Προαύλιο Μηχανουργείου

Για δηλώσεις συμμετοχών πατήστε εδώ (Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής)

Καθ’όλη τη διάρκεια του New Generation Got Game θα συλλέγονται πλαστικά καπάκια, τρόφιμα, ρούχα, φάρμακα κ.α προς δωρεά σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Δείτε την αναλυτική λίστα.

Βρείτε το Event στο Facebook.

Τι είναι το New Generation Got Game; Μάθετε περισσότερα εδώ.

Δείτε το Ντοκιμαντέρ «New Generation Got Game».

Λίγα λόγια για το Generation 2.0 RED

Το Generation 2.0 RED είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός ανθρώπων διαφορετικής καταγωγής που συνεργάζονται για να προωθήσουν την ισότιμη συμμετοχή σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, μέσω της ενδυνάμωσης των κοινοτήτων.

Συνδυάζει δράση και έρευνα, με στόχο την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ισότητας και της ετερότητας, την καταπολέμηση του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και των διακρίσεων εν γένει.

Ως οργάνωση διαθέτει πάνω από 10 χρόνια εμπειρίας στην κοινωνική δράση, την κοινωνιολογική & νομική έρευνα, τη διαχείριση προγραμμάτων και τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Συμμετέχει και συνεργαζεται με τα μεγαλύτερα δίκτυα ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Ελλάδας και της Ευρώπης, διεκδικώντας τα δικαιώματα των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, ανεξαρτήτως καταγωγής, εθνικότητας, θρησκείας, φύλου ή σεξουαλικού προσανατολισμού.

Περισσότερες πληροφορίες: Generation 2.0 RED