Λέο Ζαμπά: Αυτός είναι ο νέος Βραζιλιάνος του ΠΑΟΚ (βίντεο)

Λέο Ζαμπά βρίσκεται από την Τετάρτη (21/06) το βράδυ στην Ελλάδα για να υπογράψει συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης προσφέρει για χάρη του 5.000.000 ευρώ στην Τέρεκ Γκρόζνι. Τι αγοράζει τελικά ο ΠΑΟΚ με τόσα χρήματα;

Ο Ζαμπά στα 20 του χρόνια είναι ένας ποδοσφαιριστής που θεωρητικά μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις της επίθεσης. Αν και στα τμήματα υποδομής της Κορίνθιανς και τις μικρές εθνικές ομάδες της Βραζιλίας αγωνιζόταν στην κορυφή της επίθεσης, η φυσική του είναι στο αριστερό άκρο της επίθεσης.

Το μεγαλύτερο του προσόν είναι η ταχύτητα. Μάλιστα σε έναν αγώνα του ρωσικού πρωταθλήματος με αντίπαλο την Ροστόφ έχει καταγραφεί να αναπτύσσει ταχύτητα 35,17 χλμ/ώρα μια από τις κορυφαίες επιδόσεις που έχουν μετρηθεί σε ποδοσφαιριστή ανά τον κόσμο.

ΙΝΔΑΛΜΑ ΤΟ “ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ”

Τα στοιχεία του δείχνουν ότι επιδιώκει να παίζει “ένας εναντίον ενός”, κάτι που συνηθίζει να κάνει στα παιχνίδια και πως είναι ικανός να κουβαλά την μπάλα για 15-20 πολλές φορές στη διάρκεια ενός αγώνα.

Έχει αφήσει άριστες εντυπώσεις αγωνιζόμενος στις μικρές Εθνικές ομάδες της Βραζιλίας. Στα 14 του χρόνια μόλις είχε εντυπωσιάσει τόσο πολύ τον τεχνικό των τμημάτων υποδομής της Κορίνθιας, Μάρσιο Ζανάρντι που τον είχε αναγκάσει δημόσια να δηλώσει πως “πρόκειται για έναν ήδη ολοκληρωμένο επαγγελματία ποδοσφαιριστή”. Άλλωστε στα έξι πρώτα του παιχνίδια με την Κ-15 της Βραζιλίας είχε σκοράρει οκτώ γκολ στρέφοντας από νωρίς το ενδιαφέρον πολλών ομάδων πάνω του.

Ίνδαλμα του ήταν τότε ο Ρονάλντο, καθώς αγωνιζόταν και ο ίδιος στην κορυφή της επίθεσης και το όνειρο του ήταν να ακολουθήσει τα βήματα του μεγάλου Βραζιλιάνου σταρ στην Ευρώπη.

ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΤΙΤΕ

Γεννήθηκε στο Σάντρο Αντρέ, μια περιοχή στο Σάο Πάολο και ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο θέλοντας να εκπληρώσει το όνειρο του πατέρα του. “Ο πατέρας μου ήθελε να ασχοληθεί επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο αλλά δεν τα κατάφερε. Έχω και εγώ το ίδιο όνειρο και νιώθω ότι εκπληρώνω παίζοντας ποδόσφαιρο και το δικό του”, έχει παραδεχθεί δημόσια.

Το Σεπτέμβριο του 2016 ήταν ο νεαρότερος από τους τέσσερις ποδοσφαιριστές της ομάδας Νέων της Κορίνθιανς που προωθήθηκαν στην πρώτη ομάδα. Ήδη το όνομα του συζητιόταν ανάμεσα στους φιλάθλους της ομάδας και οι ικανότητες του είχαν κεντρίσει το ενδιαφέρον του Τίτε, του τωρινού ομοσπονδιακού τεχνικού της Βραζιλίας τον καιρό που εργαζόταν στην Κορίνθιανς.

ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΜΠΟΡΝΤΟ – ΡΟΜΑ

Το ίδιο διάστημα άρχισαν να εμφανίζονται στο προσκήνιο μνηστήρες από την Ευρώπη. Πρώτα η γαλλική Μπορντό που απέκτησε από την ομάδα του Σάο Πάολο τον Μάλκομ,τον έβαλε στις λίστες της, με τη Ρόμα να προστίθεται στις ομάδες που έδειξαν ενδιαφέρον για αυτόν.

Πριν προλάβει να παίξει στην πρώτη ομάδα της Κορίνθιας, τον απέκτησε η Άχματ Γκρόζνι και τον έφερε στην Ευρώπη. Στο πρώτο του παιχνίδι με αντίπαλο την Άκματ Περμ, πέτυχε ένα γκολ από το… playstation και έκλεισε την χρονιά με τρία γκολ σε 25 συμμετοχές. Αρκετές για να μπει στο στόχαστρο του ΠΑΟΚ που του έστρωσε χρήματα στο δρόμο για να τον φέρει στη Θεσσαλονίκη.

Sport24