Η στιγμή που ο Νεϊμάρ "λυγίζει" μετά το τέλος του αγώνα με τη Κόστα Ρίκα (video)

Είναι από τις στιγμές που υποδηλώνουν τη μαγεία του ποδοσφαίρου και επιβεβαιώνουν ακράδαντα πως είναι ο πρωταθλητής όλων των αθλημάτων.

Μετά το τέλος του αγώνα Βραζιλία-Κόστα Ρίκα, ο κορυφαίος διεθνής άσος της Βραζιλίας δεν αντέχει και λυγίζει. Όχι από λύπη, αλλά από χαρά. Και ειδικότερα λόγω της πίεσης που βίωσε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, αλλά και στα λυτρωτικά τελευταία λεπτά του ματς.

Η Βραζιλία δεν κατάφερε να δημιουργήσει “καθαρές” ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, εισήλθε όμως δυναμικότερη στο δεύτερο 45λεπτο.

Στο 48΄ ο Κουτίνιο έκανε τη σέντρα και ο Νάβας έπεσε με αυτοθυσία μπροστά στον Νεϊμάρ μπλοκάροντας τη μπάλα, ενώ στο 50΄ η κεφαλιά του Ζεσούς σταμάτησε στο δοκάρι και στην εξέλιξη της φάσης ο Κουτίνιο σούταρε, η μπάλα κόντραρε και πέρασε ελάχιστα εκτός εστίας. Νέα μεγάλη ευκαιρία για τη «σελεσάο» στο 56΄, όμως ο Κέιλορ Νάβας έκανε εντυπωσιακή απόκρουση στο δυνατό σουτ του Νεϊμάρ, και ακόμη μεγαλύτερη στο 72΄, πάλι με τον Νεϊμάρ, ο οποίος εκμεταλλεύθηκε ένα σπάνιο λάθος στην άμυνα της Κόστα Ρίκα και βρέθηκε σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ, αλλά πλάσαρε άουτ.

Στο 79ο λεπτό ο Νεϊμάρ έκανε μία προσποίηση μέσα στην περιοχή, ο Γκονζάλες φάνηκε να τον τραβάει, ο Βραζιλιάνος έπεσε στο χορτάρι και ο διαιτητής Κάιπερς έδωσε πέναλτι. Μετά τις έντονες διαμαρτυρίες των Κοσταρικανών, ο Ολλανδός διαιτητής συμβουλεύτηκε το βίντεο και ανακάλεσε την απόφασή του.

Ο εκνευρισμός που προκάλεσε αυτή η απόφαση φάνηκε στις κάρτες που πήραν λίγο αργότερα οι Νεϊμάρ και Κουτίνιο για διαμαρτυρία, αλλά κυρίως από την έλλειψη καθαρού μυαλού στα τελευταία λεπτά. Λίγα δευτερόλεπτα μετά τη συμπλήρωση του 90λεπτου, όμως, εμφανίστηκε ως λυτρωτής ο Κουτίνιο. Ο Φιρμίνο πήρε μία κεφαλιά-πάσα προς τον Ζεσούς, αυτός δεν έκανε καλό κοντρόλ αλλά «έστρωσε» την μπάλα στον επερχόμενο άσσο της Μπαρτσελόνα, ο οποίος με κοντινή προβολή νίκησε τον Νάβας και ουσιαστικά χάρισε τη νίκη στη Βραζιλία. Στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Νεϊμάρ «έγραψε» το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, αξιοποιώντας την ασίστ του Ντάγκλας Κόστα και διαμορφώνοντας το τελικό 2-0, που φέρνει τη «σελεσάο» (έστω και με πολύ άγχος) κοντά στην πρόκριση.

Έτσι, με τα τέρματα των Κουτίνιο στο 90’+1’ και Νεϊμάρ στο 90’+7’ η Βραζιλία νίκησε με 2-0 την Κόστα Ρίκα και διατήρησε στο ακέραιο τις ελπίδες της για πρόκριση στην επόμενη φάση του 21ου Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αντίθετα, η Κόστα Ρίκα που μετράει δύο ήττες σε ισάριθμα ματς, οδηγήθηκε στον αποκλεισμό.

Η στιγμή που ο Νεϊμάρ “λυγίζει” μετά το τέλος του αγώνα

 

Με πληροφορίες από ert.gr