Πονηριές...

του Κλέαρχου Παπαγεωργίου

Τις προάλλες, επισκέφθηκα έναν ιερό ναό στο κέντρο της Αθήνας. Την ώρα που πήγα να πάρω ένα κερί για να το ανάψω, συνειδητοποίησα ότι τα κεριά είχαν ξαναχρησιμοποιηθεί! Η αλήθεια είναι ότι μου έκανε αρνητική εντύπωση, καθότι την ημέρα εκείνη γιόρταζε ο συγκεκριμένος ναός. Παραπονέθηκα στη νεωκόρισσα και της είπα: «Καλά, δεν έχετε κεριά, ιδίως σήμερα. Άμα είναι να αγοράσω εγώ ένα κουτί με κεριά των 10 ευρώ». Εκείνη με αγνόησε.

Στη συνέχεια πήρα τηλέφωνο την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και μου είπαν να καλέσω σε έναν αριθμό, για να περιγράψω το περιστατικό. Το τηλέφωνο όμως δεν απαντούσε… Ήταν μετά τις δύο το μεσημέρι…

Τελικά, αγοράζω ένα κουτί με κεριά και το πάω στην εκκλησία. Όταν με είδε η νεωκόρισσα, μου είπε αναστατωμένη: «Όχι μην τα αφήσετε εκεί…». Και τι να δω: πίσω από τον πάγκο, υπήρχαν πέντε κούτες κλειστές με κεριά!!!

Επομένως, σκέφτομαι τώρα εγώ: πώς οι πολίτες μετά να μην δείχνουν αποστροφή προς την εκκλησία, όταν η ίδια δεν μπορεί να διαχειριστεί τα οικονομικά της και σκαρφίζεται πονηριές. Η εκκλησία είναι και αυτή μία επιχείρηση με έσοδα και έξοδα. Δυστυχώς υπάρχει και εκεί διαπλοκή. Πάντως, λίγο περισσότερος σεβασμός δεν βλάπτει. Σεβασμός στον χώρο και στους πιστούς.