Δ.Κουτσούμπας: "Το ΚΚΕ δεν θα δώσει ανοχή σε καμία κυβέρνηση"

Μιλώντας σε εκδήλωση της ΚΝΕ, ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ξεκαθάρισε για ακόμα μια φορά πως το ΚΚΕ “δεν πρόκειται να δώσει ανοχή σε καμία κυβέρνηση, όπως και αν λέγεται, και αυτό το ξέρουν όλοι”.

Όπως τόνισε: Όλες οι αντιλαϊκές κυβερνήσεις των προηγούμενων ετών εναλλάσσονταν με την λογική του «μικρότερου κακού» και τελικά «κάθε κυβέρνηση έσφιγγε κι άλλο τα δεσμά στο λαό και τα παιδιά του, αφού δούλευε για τα συμφέροντα των λίγων, των μονοπωλιακών ομίλων, αυτών που έχουν την πραγματική εξουσία.

Γι’ αυτό το ΚΚΕ δεν έχει κανένα λόγο να συμμετέχει σε τέτοια “πειράματα”. Και η πείρα του ΚΚΕ και η διεθνής πείρα αποδεικνύει ότι κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε νέες απογοητεύσεις, θα οδηγούσε το κίνημα χρόνια πίσω.

Ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ σημείωσε ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ δε ζητάει ανοχή από το ΚΚΕ, αλλά από το λαό και τη νεολαία. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει λευκή επιταγή γιατί είναι δεσμευμένος απέναντι στους επιχειρηματικούς ομίλους και την ΕΕ”.

Κάλεσε την νεολαία να απορρίψει την στρατηγική της Ν.Δ. που είναι στρατηγική του κεφαλαίου, καθώς και τις ψεύτικες ελπίδες που καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως μιας δύναμης που εκπροσωπεί την “δοκιμασμένη κυβερνητική αλλαγή χαλίφη εντός των τειχών της ΕΕ και του συστήματος.

Το σιχτίρισμα και η θολή αγανάκτηση πάνε στράφι και γίνονται τελικά “τυράκι στη φάκα”, αν δεν στρέφονται ενάντια στον πραγματικό αντίπαλο: Το καπιταλιστικό σύστημα, την ΕΕ, την εξουσία των μονοπωλίων”, πρόσθεσε.