Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο η 25χρονη που είχε μείνει ανασφάλιστη

Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο η 25χρονη Βιλιάνα καθώς άφησε την τελευταία της πνοή σήμερα το πρωί στο Ηράκλειο.  Η άτυχη 25χρονη έπασχε από μια σπάνια γονιδιακή μετάλλαξη και από το 2008 πάλευε με τον καρκίνο στον εγκέφαλο.

Η ιστορία της προκάλεσε σοκ, όταν έγινε γνωστό ότι γιατρός του ΚΕΠΑ πριν από τρεις ημέρες αρνήθηκε να εξετάσει τον φάκελό της στο ΙΚΑ Χανίων, επειδή η κοπέλα -που ήταν σε κώμα- δεν εμφανίστηκε στην επιτροπή, σύμφωνα με το zarpanews.gr.

Η κατάσταση της άτυχης κοπέλας επιδεινώθηκε στις αρχές του Φεβρουαρίου και υποβλήθηκε σε αφαίρεση δεύτερη όγκου. Από τότε νοσηλευόταν σε κωματώδη κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Όμως, στο ίδιο διάστημα έγινε 25 ετών και έχασε το δικαίωμα να είναι ασφαλισμένη στον ΙΚΑ από τον πατέρα της.

Εκείνος, για να προλάβει τις εξελίξεις, είχε ήδη ξεκινήσει τις σχετικές διαδικασίες νωρίτερα, για να πιστοποιηθεί εκ νέου η αναπηρία της καρκινοπαθούς, ώστε να μην μείνει ανασφάλιστη. Όμως, ο αρμόδιος γιατρός δεν δέχθηκε να εξετάσει τον φάκελο, γιατί δεν παρέστη στην επιτροπή η ασθενής!