Με έξοδα του Ιατρικού Κέντρου ο τοκετός της Σύριας

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση για την περίπτωση της νεαρής ετοιμόγεννης Σύριας, η οποία στην απελπισία της βρέθηκε να φωνάζει ότι «θα γεννήσω σε παγκάκι» ενώ βρισκόταν στην πλατεία Ομονοίας. Η νεαρή κοπέλα νοσηλεύεται ήδη στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, το οποίο, μάλιστα, έχει αναλάβει να καλύψει όλα τα έξοδα τοκετού. Η οικογένεια Αποστολόπουλου, ανέλαβε να καλύψει και τα έξοδα διαμονής του συζύγου, των δύο αδερφών και των τριών παιδιών της εγκύου σε ξενοδοχείο της Αθήνας για το επόμενο διάστημα.

Η νεαρή γυναίκα, που βρίσκεται ήδη στο τελευταίο στάδιο της εγκυμοσύνης, ταξίδεψε με ένα τουρκικό πλοιάριο με προορισμό τη Χίο πριν από τρεις ημέρες. Είχε περάσει προηγουμένως έξι μήνες στην Τουρκία μαζί με το σύζυγό, τα τρία ανήλικα παιδιά και τις δύο αδερφές της, μέχρι, να συγκεντρώσουν το χρηματικό ποσό που απαιτούσε ο δουλέμπορος για τη μεταφορά τους στη χώρα μας.

Μετά την άφιξή τους στη Χίο, έμειναν τρία μερόνυχτα σε καταυλισμό του νησιού και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στην Αθήνα όπου κατέληξαν στην Ομόνοια καθώς δεν είχαν συγγενείς ή φίλους για να τους φιλοξενήσουν.