Σύλληψη νεαρού Ρουμάνου για σωρεία κλοπών στην Ιεράπετρα

Δέκα υποθέσεις κλοπών σε ξενοδοχεία της Ιεράπετρας εξιχνίασαν οι αστυνομικές αρχές, συλλαμβάνοντας έναν 26χρονο Ρουμάνο.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ στην κατοχή του φερόμενου ως δράστη βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος αντικειμένων, η αξία των οποίων ανέρχεται στις 11.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ένας 56χρονος Γερμανός τουρίστας κατήγγειλε ότι άγνωστο άτομο, κατά το χρόνο που απουσίαζε, αφαίρεσε από δωμάτιο ξενοδοχείου, στο οποίο διέμενε προσωρινά διάφορα αντικείμενα. Από την προανάκριση και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, πρόκυψε ότι δράστης ήταν ο 26χρονος αλλοδαπός υπήκοος Ρουμανίας.

Στη συνέχεια, ο 26χρονος εντοπίστηκε να οδηγεί ΙΧ αυτοκίνητο, ενώ κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία.

Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι ο 26χρονος κατά το χρονικό διάστημα από 9 Ιουλίου έως και 13 Αυγούστου είχε προχωρήσει σε εννέα ακόμη κλοπές από ξενοδοχεία της περιοχής, ενώ βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος αντικειμένων όπως φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, tablet, φωτογραφική μηχανή, κάμερα, κοσμήματα κ.α.