Με μετανάστες συναντήθηκε ο Χρ. Ζώης

Μόλις δύο μέτρα από την ακτή του Φαρμακονησιού απέχει η ξύλινη βάρκα που μετατράπηκε σε “φέρετρο” για 34 ψυχές και τώρα κείτεται αναποδογυρισμένη σε βάθος τεσσάρων μέτρων, χωρίς άλλο αγνοούμενο στο ερσωτερικό της, όπως διαπίστωσασν οι βατραχάνθρωποι του λιμενικού που ολοκλήρωσαν τις σχετικές έρευνες.

Στο μεταξύ, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Ζώης, συνοδευόμενος από τον αρχηγό του Λιμενικού Αντιναύαρχο Αθανάσιο Αθανασόπουλο, βρίσκεται στην Λέρο όπου συναντήθηκε με μετανάστες που έχασαν δικούς τους ανθρώπους.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ο υπουργός, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, έγινε αυτόπτης μάρτυρας σύλληψης διακινητή με σκάφος στη θάλασσα από στελέχη του Λιμενικού.

Ο δράστης είχε νωρίτερα αποβιβάσει μετανάστες στη Λέρο.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την ανθρώπινη αυτή τραγωδία, ο Υπουργός έκανε λόγο για εικόνες σκληρές και για γροθιά στο στομάχι.
Πρόσθεσε, ότι, αν η διεθνής κοινή γνώμη ένοιωσε γροθιά στο στομάχι με τη φωτογραφία του μικρού παιδιού που ξεβράστηκε σε παραλία της Τουρκίας, “σκεφτείτε οι βατραχάνθρωποι εδώ που επιχείρησαν και ανέσυραν τις σορούς 34 ανθρώπων, ανάμεσα στις οποίες υπήρχαν βρέφη και μικρά παιδιά, πως ένιωσαν”.