Καταδίκη για το δολοφονικό "ανιματέρ"

Σε κάθειρξη 10 ετών και 4 μηνών για απόπειρα ανθρωποκτονίας καταδικάστηκε από το Εφετείο ανατολικής Κρήτης ο 22χρονος Ολλανδός ανιματέρ που μαχαίρωσε πριν από 2 χρόνια 11χρονο από τη Ρωσία σε πολυτελές ξενοδοχείο στον Ανισσαρά Χερσονήσου.

Το δικαστήριο αναγνώρισε μειωμένο καταλογισμό στον 22χρονο, ο οποίος θα εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του σε κανονικό σωφρονιστικό κατάστημα ώστε να ευεργετηθεί από όσα προβλέπει ο νόμος και να αποφυλακιστεί νωρίτερα.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, ο 22χρονος ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια και το παιδί, το οποίο, όπως ανέφερε η μητέρα του, παραμένει καθηλωμένο σε αναπηρικό καροτσάκι. Ο καταδικασθείς κατήγγειλε επίσης ότι έχει πέσει θύμα βιασμού και ξυλοδαρμού και ζήτησε να φύγει από το ψυχιατρικό ίδρυμα στο οποίο νοσηλεύεται, καθώς, όπως είπε, δεν έχει βοηθηθεί ιατρικά μέχρι σήμερα.

Σε ερώτηση της εισαγγελίας για τους ανωτέρω ισχυρισμούς για κακοποίηση, οι συνήγοροι του υποστήριξαν πως έχουν γίνει καταγγελίες και έχει σχηματιστεί δικογραφία. Υπενθυμίζεται ότι το παιδί είχε δεχτεί επίθεση και πολλαπλές μαχαιριές από τον 22χρονο, παριστάνοντας μάλιστα το νεκρό ώστε να γλυτώσει τη ζωή του. Ο καταδικασθείς το έσυρε πίσω από θάμνους όπου και το έκρυψε.

Βρέθηκε αρκετές ώρες αργότερα από αστυνομικούς σε κρίσιμη κατάσταση. Ο μικρός Νικίτα από τότε δεν μπορεί να κινήσει τα πόδια του και νοσηλεύεται σε κέντρο αποκατάστασης στη Γερμανία, με την ελπίδα κάποια στιγμή να μπορέσει και πάλι να σταθεί στα πόδια του.

Πηγή: imerisia.gr