Αθλιες συνθήκες διαβίωσης για τους πρόσφυγες

Πολύ δύσκολη είναι η κατάσταση για χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες που συνωστίζονται στη Λέσβο, άλλοι για να καταγραφούν κι άλλοι -έχοντας ολοκληρώσει τη διαδικασία της καταγραφής- για να φύγουν με κατεύθυνση τον Πειραιά ή την Καβάλα.

Την Πέμπτη πρωί, στη Μυτιλήνη, σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου, υπήρχαν περισσότεροι από 10.000 μετανάστες και πρόσφυγες.

Από αυτούς οι 1500 δεν είχαν καταγραφεί, ενώ περί τους 8.500, έχοντας ολοκληρώσει την καταγραφή τους, διαμένουν είτε στους καταυλισμούς της Μόριας και του Καρά Τεπέ, είτε σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια στην πόλη της Μυτιλήνης και στα περίχωρά της, είτε σε πρόχειρα καταλύματα και σκηνές στο λιμάνι και στους δρόμους.

Από όλους τους παραπάνω, περίπου 4000 θα είναι οι τυχεροί που θα αναχωρήσουν σήμερα με έκτακτο δρομολόγιο και τα πλοία της γραμμής για τον Πειραιά και για την Καβάλα.

Την Τετάρτη, αναχώρησαν από τη Μυτιλήνη, με έξι πλοία, συνολικά 7345 μετανάστες και πρόσφυγες, ενώ παρά τα προβλήματα έλλειψης υποδομών καταγράφτηκαν, από τις 6 χθες Τετάρτη το πρωί έως και τις 6 σήμερα Πέμπτη το πρωί, τόσο στο Κέντρο Καταγραφής της Μόριας όσο και στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ, 6119 μετανάστες και πρόσφυγες.

Πηγή: ΑΠΕ