Τραγικός ο απολογισμός της νεροποντής στην Αττική

Τη ζωή του έχασε ένας άνδρας 40 ετών στο Μενίδι, ενώ άκαρπες παραμένουν μέχρι στιγμής οι έρευνες για τον εντοπισμό μιας γυναίκας που αγνοείται στο Καματερό, μετά από τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε την Αττική.

Συγκεκριμένα στις 2.15 μετά το μεσημέρι Ι.Χ. αυτοκίνητο παρασύρθηκε από τα νερά της βροχής στην συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Μαυροπηγής Κοζάνης στο Μενίδι, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν ο 40χρονος οδηγός και η 70χρονη μητέρα του.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ,πολίτες κατάφεραν να τους απεγκλωβίσουν αλλά ο άνδρας δεν είχε τις αισθήσεις του και σύμφωνα με το ΕΚΑΒ άφησε την τελευταία του πνοή καθοδόν για το νοσοκομείο «Αγία Όλγα». Η 70χρονη διακομίσθηκε με ασθενοφόρο και νοσηλεύεται στο γενικό κρατικό νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς».

Λίγο αργότερα, ένας άνδρας κατήγγειλε στην αστυνομία ότι η σύζυγός του αγνοείται. Πυροσβέστες βρήκαν το αυτοκίνητο της γυναίκας το οποίο είχε παρασυρθεί από το ρέμα Πικροδάφνης στο Καματερό. Οι έρευνες για τον εντοπισμό της είναι σε εξέλιξη.

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ και στο Μενίδι, καθώς εντοπίστηκε όχημα που έχει παρασυρθεί από τα νερά, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας. Συνεργείο της ΕΜΑΚ προσπαθεί να προσεγγίσει στο σημείο, για να διαπιστωθεί αν βρίσκεται κανείς εντός του οχήματος.

Η κακοκαιρία στην Αττική προκάλεσε έντονα προβλήματα, με την πυροσβεστική υπηρεσία να δέχεται 835 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, πτώσεις δέντρων και παροχή βοήθειας.

Για την αντιμετώπιση όλων των συμβάντων, θα συνεχίσουν να επιχειρούν και κατά τη διάρκεια της νύχτας 140 συνεργεία με 560 πυροσβέστες.

Προβλήματα σημειώθηκαν κυρίως στο Καματερό, το Ζεφύρι, το Μενίδι, τον δήμο Αχαρνών και τα Άνω Λιόσια. Δένδρα έκλεισαν ρέματα, ενώ στην Σαλαμίνα στάλθηκαν μηχανήματα απάντλησης των υδάτων και σκαπτικά μηχανήματα για την απομάκρυνση του όγκου των φερτών από το βουνό.

Μία γυναίκα και ένας μαθητής παρασύρθηκαν από τα νερά στην Πετρούπολη, ενώ ένας πυροσβέστης κινδύνεψε σοβαρά όταν εγκλωβίστηκε σε λασπώδη χείμαρρο που τον παρέσυρε στο Μενίδι.

Σε επιφυλακή βρίσκονται όλες οι αρμόδιες αρχές καθώς το κύμα κακοκαιρίας δεν αναμένεται να υποχωρήσει την Παρασκευή οπότε δεν αποκλείεται να σημειωθούν νέες σφοδρές βροχοπτώσεις.