Καρέ-καρέ η διάσωση της εγκύου από το ακυβέρνητο «Baris»

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

Τις συγκλονιστικές εικόνες από την αεροδιακομιδή της 34χρονης εγκύου γυναίκας από το πλοίο «Baris» με τους 700 μετανάστες έδωσε στη δημοσιότητα το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.

Στο βίντεο αρχικά φαίνεται το φορτηγό πλοίο να ρυμουλκείται από τη φρεγάτα «Ύδρα», έπειτα από τη μεγάλη μάχη που έδωσε με τα κύματα τις τελευταίες δύο ημέρες.

Όπως ανακοίνωσε το ΓΕΑ, το ελικόπτερο Super Puma απογειώθηκε χθες στις 11:38 από τη Ρόδο, με σκοπό την αεροδιακομιδή της ιρανικής καταγωγής εγκύου.
Το ελικόπτερο τη μετέφερε με ασφάλεια στην 126 Σμηναρχία Μάχης, στο Ηράκλειο, όπου προσγειώθηκε στις 14:17 και στη συνέχεια διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Αποβιβάζονται οι μετανάστες στην Ιεράπετρα

Οσον αφορά την επιχείρηση διάσωσης των μεταναστών, πλέον βρίσκεται στο στάδιο της αποβίβασης ο φορτηγό πλοίο «Baris», που αγκυροβόλησε ανοιχτά της Ιεράπετρας, μετά τη ρυμούλκησή του από τη φρεγάτα «Ύδρα».

Οι γιατροί, που πραγματοποίησαν τον πρώτο υγειονομικό έλεγχο, έχουν -μέχρι στιγμής- διαπιστώσει ότι κανείς από τους μετανάστες δεν έχει παρουσιαστεί κάποιο ύποπτο κρούσμα της ασθένειας.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Διαβάστε τη συνέχεια:

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=64099873