Έλληνες Πρυτάνεις και ερευνητές στο Ισραήλ

Σημαντική αντιπροσωπεία Πρυτάνεων ελληνικών πανεπιστημίων καθώς και προέδρων ερευνητικών κέντρων πραγματοποιεί από χθες επίσκεψη μιας εβδομάδας στο Ισραήλ με στόχο την δημιουργία συνεργασίας καθώς και ανταλλαγής τεχνογνωσίας και σπουδαστών με γνωστά ισραηλινά πανεπιστήμια. Η επίσκεψη διοργανώθηκε από την Πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα.

Η Ελληνική αντιπροσωπεία αποτελείται από τους Πρυτάνεις του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Κωνσταντίνο Γάτσιο, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, κ. Περικλή Μήτκα, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, κ. Αχιλλέα Ζαπράνη, του Πολυτεχνείου Κρήτης, κ. Βασίλειο Διγαλάκη, τον Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Νίκο Μυλωνά, τον Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών “Δημόκριτος,” κ. Νικόλαο Κανελλόπουλο καθώς και τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ (ΙΗΔΛ) του Ιδρύματος Τεχνολογίας & Έρευνας (ΙΤΕ) στην Κρήτη (Forth Foundation), κ. Σπύρο Αναστασιάδη.

Οι Έλληνες ακαδημαϊκοί και ερευνητές, όπως αναφέρει το zougla, θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν με υψηλόβαθμα στελέχη του Ισραηλινού Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Βιομηχανίας Εμπορίου και Εργασίας, του Εβραϊκού Πανεπιστημίου του Ισραήλ, του Επιστημονικού Πανεπιστημίου Technion, του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ, του Διαπανεπιστημιακού Κέντρου της Herzliya (Inter-Disciplinary Center) και του Πανεπιστημίου Ben Gurion.

Οι συζητήσεις της Ελληνικής αντιπροσωπείας θα καλύψουν μεγάλο εύρος θεμάτων από την οικονομία, την φυσική, την βιολογία ως και την αγροτική τεχνολογία. Έμφαση θα δοθεί στις προοπτικές συνεργασίας στους τομείς της έρευνας, καινοτομίας και προώθησης της επιχειρηματικότητας. Γι’ αυτό τον λόγο, οι Έλληνες ερευνητές θα έχουν συναντήσεις και με στελέχη των οργανισμών προώθησης επιχειρηματικότητας Ισραηλινών πανεπιστημίων όπως το Κέντρο Bronica του Technion, το StarTAU του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ, και το Yissum του Εβραϊκού Πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ προκειμένου να ενημερωθούν για τον επιτυχημένο τρόπο με τον οποίο το Ισραήλ έχει συνδέσει την έρευνα με την επιχειρηματικότητα.