Αναβλήθηκε η δίκη των κατηγορούμενων για τον εμπρησμό στη Marfin

Η δίκη των δύο κατηγορουμένων είχε προσδιοριστεί αρχικά για τις 9/12/2013 αλλά δόθηκε αναβολή για τις 14/5/2014 κατόπιν αιτήματος του συνηγόρου της πολιτικής αγωγής που επικαλέστηκε κώλυμα και παρά την επιθυμία των κατηγορουμένων να προχωρήσει η διαδικασία στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Τελικά η δίκη που είχε προσδιοριστεί για σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά την ημέρα που έχασαν τη ζωή τους οι τρεις υπάλληλοι της Μαρφίν και ενώ το δικαστήριο έχει ήδη αποφανθεί για τις σοβαρές ευθύνες της διοίκησης της τράπεζας, αναβλήθηκε λόγω της αποχής των δικηγόρων και θα πραγματοποιηθεί στις 21 Σεπτεμβρίου του 2015.

Οι δύο κατηγορούμενοι για τον εμπρησμό στη Μαρφίν (5/5/2010) κατηγορούνται με την πρακτική των ποσοστιαίων αναγνωρίσεων υπόπτων από αυτόπτες μάρτυρες καθώς και των «προσομοιώσεων» στις οποίες στηρίζονται κατά βάση και οι δύο δικογραφίες.

Και οι δύο κατηγορούμενοι είναι ελεύθεροι, καθώς μετά τις απολογίες τους δεν είχαν κριθεί προφυλακιστέοι ακριβώς εξαιτίας του γεγονότος ότι τα στοιχεία που τους ενέπλεξαν βασίζονταν σ’ αυτή την επισφαλή για την ορθή διαλεύκανση εγκλημάτων μέθοδο.

Πηγή: efsyn.gr

Διαβάστε τη συνέχεια:

https://www.efsyn.gr/arthro/sto-edolio-oi-katigoroymenoi-gia-ton-emprismo-se-marfin-kai-iano