Μνήμη Αλ. Γρηγορόπουλου: Ολοκληρώθηκε η πορεία στην Θεσσαλονίκη, αρχίζει η κεντρική στην Αθήνα

Ολοκληρώθηκε χωρίς επεισόδια το μαθητικό συλλαλητήριο για την 7η επέτειο από την δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από αστυνομικούς στα Εξάρχεια, στο κέντρο της Αθήνας. Στην πορεία συμμετείχαν εκπρόσωποι της Λαϊκής Ενότητας, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΜΛ-ΚΚΕ και άλλων παρατάξεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Η μαθητική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε χωρίς μεγάλες εντάσεις με εξαίρεση την εκτόξευση πετρών και φωτοβολίδων κατά διμοιρίας των ΜΑΤ έξω από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου, πριν την έναρξη της πορείας, χωρίς το γεγονός να πάρει ιδιαίτερη έκταση. Επίσης, φωτιά εκδηλώθηκε σε τέντα περιπτέρου στο ύψος της Παλιάς Βουλής, η οποία έσβησε αμέσως από την Πυροσβεστική. Οι συγκεντρωμένοι αφού έκαναν πορεία προς την Βουλή, στη συνέχεια κατευθύνθηκαν, δια της Πανεπιστημίου προς την Ομόνοια, όπως και διαλύθηκαν.

Η κεντρική πορεία έχει προγραμματιστεί στο κέντρο της Αθήνας στις 17:00 το απόγευμα. Ο σταθμός του Μετρό Πανεπιστήμιο είναι κλειστός από τις 15:00 το μεσημέρι, ενώ ο σταθμός του Συντάγματος θα κλείσει στις 17:00 το απόγευμα, εφόσον η πορεία κινηθεί προς την πλατεία Συντάγματος. Κλειστές είναι η Πανεπιστημίου, η Σταδίου, η Βασιλίσσης Σοφίας, η Αμαλίας και όλοι οι δρόμοι γύρω από τα Εξάρχεια.

Ολοκληρώθηκε η πορεία για την δολοφονία Γρηγορόπουλου και στην Θεσσαλονίκη

Μαθητές, φοιτητές, συλλογικότητες, μέλη κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και άτομα που πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό χώρο πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με αφορμή τη συμπλήρωση επτά χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Η πορεία ξεκίνησε από την Καμάρα στη μία μετά το μεσημέρι και οι συμμετέχοντες κινήθηκαν μέσω Εγνατίας, Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή, Βενιζέλου. Όταν η πορεία έφθασε ξανά στο ύψος της Εγνατίας, διασπάστηκε σε δύο τμήματα, με ορισμένους να κινούνται προς την οδό Αγίου Δημητρίου και προς το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης και άλλους να επιστρέφουν στην Καμάρα.

Μετά τη λήξη της πορείας στην περιοχή γύρω από τη Ροτόντα σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια, όταν άγνωστοι έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και πέταξαν βόμβες μολότοφ.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε περιορισμένη χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν στο κέντρο της πόλης και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Τροχαίας παραμένουν σε ισχύ σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Πηγές: in.gr, naftemporiki.gr