Συλλαλητήρια από ΑΔΕΔΥ - ΠΑΜΕ για τα προαπαιτούμενα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος πραγματοποίησε η ΑΔΕΔΥ για το πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται το βράδυ της Τρίτης και ειδικότερα για το μισθολόγιο, το οποίο χαρακτηρίζει «φτωχολόγιο».«Το νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο κινείται απόλυτα στη μνημονιακή επιταγή σκληρής και παρατεταμένης λιτότητας που ξεκίνησε η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με το μισθολόγιο του 2011 και συνέχισε η Κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ» αναφέρει η ΑΔΕΔΥ.
«Η ψήφιση των περικοπών του προϋπολογισμού για μισθούς και συντάξεις για το 2016 πριν λίγες ημέρες στη Βουλή ήταν προειδοποιητική για το τι θα επακολουθήσει» προσθέτει η ΑΔΕΔΥ και συμπληρώνει: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την ίδια επιχειρηματολογία των προηγούμενων Κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ συνεχίζει την επίθεση αφαίμαξης και κατασυκοφάντησης των δημοσίων υπαλλήλων».

Συλλαλητήρια ενάντια στο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα διοργανώνει και το ΠΑΜΕ σε πολλές πόλεις. Το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε συγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας και στη συνέχεια μέσω της οδού Πανεπιστημίου κατευθύνθηκε στη Βουλή.

Στη Θεσσαλονίκη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έγινε στο άγαλμα του Βενιζέλου. Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, που κατέληξε στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Πηγές: tovima.gr, naftemporiki.gr
Φωτό: naftemporiki.gr