Συνέδριο της ΚΕΔΕ για την ισότητα τον Μάρτιο στην Καβάλα

Ειδικό θεματικό συνέδριο για την ισότητα θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο στην Καβάλα, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) Γιώργος Πατούλης κατά τη συνάντησή του με γενική γραμματέα Ισότητας των Φύλων Φωτεινή Κούβελα, ενώ τόνισε ότι στο πλαίσιο του συνεδρίου, θα επιδιωχθεί να υπογραφεί η Χάρτα της Ισότητας από το σύνολο των δήμων της χώρας.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν η συνεργασία και η ανάπτυξη κοινών δράσεων της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων και της ΚΕΔΕ για την Ισότητα των Φύλων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη συνέχιση της λειτουργίας του Γραφείου Ισότητας της ΚΕΔΕ. Η κ. Κούβελα χαρακτήρισε την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως «θεμελιώδες κύτταρο κοινωνικής συνοχής» και τόνισε ότι αποτελεί βασικό φορέα άσκησης πολιτικής και παροχής υπηρεσιών στο πλαίσιο της περιφερειακής ανάπτυξης και της κοινωνικής ενδυνάμωσης.

Στάθηκε δε στη σημασία διατήρησης του Γραφείου Ισότητας της ΚΕΔΕ και την αναβάθμισή του, μέσω των έμπειρων – εξειδικευμένων εργαζομένων του. Πρόθεση της, διευκρίνισε, είναι η συγκρότηση των Δημοτικών Επιτροπών Ισότητας (ΔΕΠΙΣ) να είναι υποχρεωτική για τους δήμους, με συγκεκριμένη σύνθεση και περιεχόμενο, ενώ ζήτησε και την συμβολή του πρόεδρου της ΚΕΔΕ, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο. Από την πλευρά του ο κ. Πατούλης επεσήμανε στην κ. Κούβελα ότι κατανοεί τη σπουδαιότητα του ρόλου της και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση προβλημάτων και την προώθηση πολιτικών υπέρ των γυναικών.

Επιπλέον συμφωνήθηκε να υπάρξει συνεργασία των δύο πλευρών προκειμένου να γίνει υποχρεωτική η σύσταση Δημοτικών Επιτροπών Ισότητας σε όλους τους δήμους.