Μετρήστε συλλήψεις για παράνομη διακίνηση βεγγαλικών...

Είναι πλέον γνωστό και κάθε άλλο παρά έκπληξη προκαλεί ότι δεν είναι λίγοι οι συμπολίτες μας που εκμεταλλεύονται (και) τις ημέρες του Πάσχα προς όφελος της τσέπης τους. Έτσι, η αστυνομία σε πολλές περιοχές της Ελλάδας εντόπισε και συνέλαβε αρκετά άτομα τα οποία είχαν στην κατοχή τους χιλιάδες κροτίδες και βεγγαλικά με σκοπό να τα “σπρώξουν” στην μαύρη αγορά.

1. Αστυνομικοί στην Χώρα της Νάξου συνέλαβαν έναν καταστηματάρχη καθώς εντόπισαν στην κατοχή του 5.387 τεμάχια βεγγαλικών και παιδικών πυροτεχνημάτων τα οποία σκόπευε να προωθήσει στην μαύρη αγορά.

Ο 55χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου κατηγορούμενος για παράνομη κατοχή και διάθεση ειδών πυροτεχνίας.

1. Με την κατηγορία της διακίνησης παράνομων βεγγαλικών συνελήφθησαν από αστυνομικούς: Ένας 41χρονος που είχε στο σπίτι του στα Σαβάλια Αμαλιάδας 1.368 κροτίδες. Στο Χάβαρι Αμαλιάδας, συνελήφθη ένας 68χρονος όταν οι άνδρες της Ασφαλείας Πύργου βρήκαν 481 παιδικά αθύρματα (πυροτεχνήματα) που διέθετε προς πώληση στο κατάστημα που διατηρεί.

3. Στα Βραχνέικα Αχαΐας, οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Πατρών συνέλαβαν δυο Έλληνες ηλικίας 61 και 32 χρόνων, οι οποίοι μετέφεραν 750 κροτίδες με το αυτοκίνητό τους.

4. Για παραβάσεις της νομοθεσίας περί βεγγαλικών συνελήφθη από αστυνομικούς του Τ.Α.Ε. σε περιοχή του Δήμου Φαιστού και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, ένας 28χρονος στο Ι.Χ. αυτοκίνητο του οποίου βρέθηκαν 60 παιδικά αθύρματα τα οποία κατασχέθηκαν.

5. Στην Πρέβεζα, αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. συνέλαβαν την 35χρονη υπεύθυνη ενός καταστήματος ψιλικών, όταν διαπιστώθηκε ότι διέθετε παράνομα προς πώληση 43 κουτιά που περιείχαν 2.150 παιδικά αθύρματα.