Μετέφεραν πάνω από 700 κιλά χασίς στην Ζάκυνθο

Πάνω από 700 κιλά ακατέργαστης ινδικής κάνναβης εντόπισαν οι Αρχές της Ζακύνθου, σε συνεργασία με τη Δίωξη Ναρκωτικών και το Λιμεναρχείο του νησιού. Για την υπόθεση συνελήφθησαν επτά άτομα, τα οποία φέρονται να ανήκουν σε διεθνές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών.

Οι πέντε από αυτούς φέρονται ως εγκέφαλοι του κυκλώματος και είχαν «συνοδεύσει» το εμπόρευμα από την Πάτρα στη Ζάκυνθο. Άλλα δύο άτομα που επίσης συνελήφθησαν, είχαν μεταφέρει την κάνναβη στο σπίτι του ενός, στο χωριό Κυψέλη, αφού την είχαν τοποθετήσει σε δύο σάκους ταξιδιού.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η μεγάλη ποσότητα είχε φτάσει με σκάφος από την Πάτρα. Από το λιμάνι του νησιού τα παρέλαβαν οι δύο Ζακυνθινοί, που μετέφεραν τα ναρκωτικά στην Κυψέλη με φορτηγό.

Στο σπίτι όπου εντοπίστηκαν τα ναρκωτικά βρίσκονταν και πέντε διακινητές, οι οποίοι είχαν απασχολήσει τις διωκτικές Αρχές και επρόκειτο να κανονίσουν τη μεταφορά της ποσότητας στην Ευρώπη. Οι συλληφθέντες, μαζί με το φορτίο, μεταφέρθηκαν με σκάφος του Λιμενικού στην Κυλλήνη και από εκεί στην Αθήνα, όπου θα ολοκληρωθεί η προανακριτική διαδικασία.