Απολογούνται την Παρασκευή ο Ανδρέας Μαρτίνης και η σύζυγός του

Η Εισαγγελέας Διαφθοράς κάλεσε τον ίδιο τον προϊστάμενο της Οικονομικής Αστυνομίας, προκειμένου να του παραδώσει τα εντάλματα σύλληψης, που είχε εκδώσει εις βάρος του πρώην προέδρου του Ερρίκος Ντυνάν και της συζύγου του, γιατί φοβόταν ότι είναι πιθανό να διαρρεύσουν και το ζεύγος να εξαφανιστεί στο εξωτερικό. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά “λόγω του κύκλου των γνωριμιών του, έχει τη δυνατότητα να συσκοτίσει ή να επιβραδύνει τις έρευνες των αστυνομικών”.

Για τη σύλληψή τους οργανώθηκε ταυτόχρονη επιχείρηση των στελεχών της Οικονομικής Αστυνομίας σε δύο διαφορετικά σημεία, στο σπίτι του στην Κηφισιά, αλλά και στο εξοχικό του στη Ραφήνα, με πέντε αστυνομικούς σε κάθε σημείο, οι οποίοι “απέκλεισαν” κάθε έξοδο.

Το ζευγάρι ήταν στην Κηφισιά, ενώ κατά την έρευνα των αστυνομικών στη Ραφήνα εντόπισαν βιβλιάρια με τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ιδιόχειρες σημειώσεις-αρχεία συναλλαγών, αλλά και στοιχεία για τις δραστηριότητές του με εταιρείες offshore.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η έρευνα ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια, επειδή φαίνεται ότι το 1998 κατηύθυνε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ερρίκος Ντυνάν να αναθέσουν απευθείας σε συγκεκριμένη γερμανική εταιρεία κάποιο έργο για το νοσοκομείο.

Λίγο αργότερα φαίνεται ότι η εταιρεία κατέθεσε το ποσό των 3,2 εκατομμυρίων μάρκων σε λογαριασμό offshore εταιρείας στη Λιβερία, η οποία ανήκει στον κατηγορούμενο, που με τη σειρά του έφερε και νομιμοποίησε τα συγκεκριμένα χρήματα αγοράζοντας ακίνητη περιουσία στη χώρα μας.

Το ζεύγος Μαρτίνη θα βρεθεί εκ νέου την Παρασκευή ενώπιον του Ανακριτή Διαφθοράς Νίκου Τσιρώνη, καθώς ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του απέναντι στο βαρύτατο κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος τους. Ως τότε οι δύο σύζυγοι θα παραμείνουν κρατούμενοι. Οι δυο κατηγορούμενοι αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται τονίζοντας πως δεν έλαβαν ποσά από χρηματισμό.