Απολογείται σήμερα ο 14χρονος για τη δολοφονία του συμμαθητή του

Στην 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης οδηγείται σήμερα ο 14χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης του εγκλήματος με θύμα το φίλο και συμμαθητή του, στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης. Η εισαγγελέας πλημμελειοδικών Χριστίνα Καπαμά του άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και οδηγήθηκε στην ανακρίτρια από την οποία πήρε προθεσμία για να απολογηθεί.

Ο ανήλικος που μαχαίρωσε τον συμμαθητή του για ένα τρακτέρ προσπάθησε να κρύψει το πρόσωπο του κατά την άφιξή του στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, συνοδευόμενος από άνδρες της αστυνομίας. Ο 14χρονος ομολόγησε πως εκείνος σκότωσε τον συμμαθητή και φίλο του, Τάσο, κατά την επιστροφή τους από την έξοδο τους το Σάββατο το βράδυ στο αναψυκτήριο του χωριού.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε ο ανήλικος, τα δύο τελευταία χρόνια δεχόταν φραστικές επιθέσεις από τον συμμαθητή του ενώ οι φίλοι του του είχαν δώσει και παρατσούκλι.

Την ίδια ώρα, φαίνεται πως τον «πείραζαν» επειδή ο δράστης έχει μια ιδιαιτερότητα στην ομιλία του και μιλάει πιο αργά από τα υπόλοιπα παιδιά ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ο 14χρονος δράστης δεχόταν «πειράγματα» και για τα κιλά του, τα οποία δεν του επέτρεπαν να τρέχει γρήγορα.