Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 14χρονος

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 14χρονος καθ’ ομολογία δράστης της δολοφονίας του συνομήλικου φίλου του. Μετά από 2,5 ώρες εξοντωτικής, για το παιδί, απολογίας του στον ανακριτή της Θεσσαλονίκης αποφασίστηκε να αφεθεί ελεύθερο με περιοριστικούς όρους.

Ο 14χρονος θα βρίσκεται υπό “ουσιαστική επιμέλεια των γονιών του”, για τους οποίος ήδη ο ίδιος έχει αφήσει αιχμές ότι, επί δύο χρόνια αγνοούσαν τα παράπονά του για το bullying που δεχόταν, ενώ του απαγορεύτηκε η πρόσβαση και η διαμονή στο χωριό του, στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης, όπου υπάρχει ο κίνδυνος βεντέτας ή επεισοδίων με τους υπόλοιπους κατοίκους.  Τα παιδιά του χωριού, άλλωστε, λαμβάνουν ήδη τη στήριξη παιδοψυχολόγων. Υποχρεωτική είναι και για τον 14χρονο η συνεχής παρακολούθησή του από παιδοψυχολόγο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μικρός δεν διαφοροποιήθηκε από την αρχική του κατάθεση και περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τι συνέβη το βράδυ του Σαββάτου. Αναφέρθηκε στις φραστικές επιθέσεις που δεχόταν από τον φίλο του και περιέγραψε συγκεκριμένα περιστατικά bullying. Ο 14χρονος, που ομολόγησε τη δολοφονία του φίλου του, κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία από πρόθεση.