Κλιμάκιο της Europol στην Ελλάδα για τον εντοπισμό τζιχαντιστών

Η Βρετανία έχει προειδοποιήσει για μια αυξανόμενη απειλή της τρομοκρατίας από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, μετά την αποκάλυψη ότι όλο και περισσότεροι χρησιμοποιούν πλαστά διαβατήρια για να εισέλθουν στη χώρα.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, αποκαλύφθηκε ότι το ISIS έχει διανείμει πλαστά διαβατήρια στα ελληνικά κέντρα φιλοξενίας προσφύγων για να μπορέσουν οι τρομοκράτες να ταξιδέψουν στην Ευρώπη με «καθαρά» έγγραφα ταυτότητας.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Europol Rob Wainwright, σε δηλώσεις του στην Evening Standard, οι τζιχαντιστές έχουν λάβει μια «στρατηγική απόφαση» να στείλουν φανατικούς για να επιτεθούν στην Ευρώπη, προκειμένου να «απαντήσει» στις ήττες που γνωρίζει στο έδαφος της Συρίας.

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι η Europol είναι έτοιμη να στείλει στην Ελλάδα μια ομάδα 200 αξιωματικών προκειμένου να εντοπιστούν εξτρεμιστές που επιχειρούν να μπουν στην Ευρώπη.

«Οι αξιωματικοί θα αναπτυχθούν στα ελληνικά νησιά, ίσως και στην Ιταλία. Θα υπάρξει μια δεύτερη γραμμή άμυνας. Ελπίζουμε να αναπτύξουμε ορισμένους αξιωματικούς μέσα στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων καθώς ανησυχούμε για αναφορές ότι αυτού του είδους τα κέντρα γίνονται στόχος προσπαθειών ριζοσπαστικοποίησης μεταναστών» είπε ο Wainwright.

Επίσης, ο ίδιος προβλέπει ότι θα γίνουν και άλλες «εντυπωσιακές» επιθέσεις από τους τζιχαντιστές όπως στο Παρίσι λέγοντας ότι αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη διεξάγονται περισσότερες από 50 αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις.