"Ξήλωσαν" διεθνές κύκλωμα αρχαιοκαπήλων - Έκρυβαν αγάλματα σε πηγάδι (φωτό + video)

Ενώπιον του Εισαγγελέα Πάτρας θα απολογηθούν 26 άτομα που συνελήφθησαν και κατηγορούνται για συμμετοχή σε διεθνές κύκλωμα αρχαιοκαπήλων. Η αστυνομία αναζητά επιπλέον 15 ύποπτοι, ενώ ήδη έχουν ανακτηθεί σημαντικοί αρχαιολογικοί θησαυροί.

Το κύκλωμα που “ξηλώθηκε” στο πλαίσιο μιας μεγάλης επιχείρησης, προόριζε τους αρχαιολογικούς θησαυρούς για πώληση σε δημοπρασίες και συλλέκτες κυρίως στο εξωτερικό και ειδικότερα τη Γερμανία.

Η έρευνα της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών -σε συνεργασία με τις κατά τόπους αστυνομικές αρχές- έχει επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα.Όπως έγινε γνωστό, τα  μέλη του κυκλώματος των αρχαιοκαπήλων εμπλέκονται σε τουλάχιστον 93 περιπτώσεις λαθρανασκαφών. Οι αστυνομικές επιχειρήσεις έχουν γίνει σε Αχαΐα, Αττική, Θεσσαλονίκη, Πύργο, Αγρίνιο, Λάρισα, Βόλο,  Ρόδο,  Αίγιο, Λαμία, Τρίκαλα, Δράμα και Κόρινθο.

Στην περιοχή της Κορινθίας, η αστυνομία συνέλαβε τρεις αρχαιοκάπηλους και αναζητά ακόμη έναν. Οι κατηγορούμενοι έριξαν σε πηγάδι στο Πετρί Νεμέας δύο αγάλματα, τα οποία ανέσυραν αστυνομικοί. Επίσης έχουν εντοπιστεί αρκετά αρχαία νομίσματα και εικόνες.