Δίκη Γιακουμάκη: Ξέσπασε σε κλάματα η Έλενα Ακρίτα

Συνεχίζεται σήμερα στα Ιωάννινα η δίκη για το θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Χθες στο δικαστήριο έδωσε το «παρών» η γνωστή δημοσιογράφος και σεναριογράφος, Έλενα Ακρίτα, συνοδευόμενη από τον σύζυγό της Γιώργο Κυρίτση.

Η κυρία Ακρίτα κατέθεσε στο δικαστήριο ότι έστειλε επιστολή προς τον τότε υπουργό Δημόσιας Τάξης, Γιάννη Πανούση, για παρέμβαση πολιτικού προσώπου στην υπόθεση, αφού προηγουμένως, είχε διασταυρώσει τις πληροφορίες της σχετικά με το θέμα, ενώ επικαλέστηκε δημοσιογραφικό απόρρητο.

Μετά την κατάθεσή της, μίλησε στις κάμερες και χαρακτηριστικά ανέφερε: «Όπως ίσως είναι γνωστό και με βάση αυτά που κατέθεσα στη ΓΑΔΑ, υπέπεσαν κάποια φρικαλέα πράγματα στην αντίληψή μου τότε για την περίπτωση του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Ως δημοσιογράφος αλλά και με όλη μου την ευαισθησία σαν μητέρα, όφειλα να διασταυρώσω και αργότερα να δημοσιοποιήσω την έρευνά μου αυτή».

Εν συνεχεία είπε: «Η προσωπική μου άποψη είναι πως πρέπει να σταματήσουν δύο πράγματα στην Ελλάδα…».  Κάπου εκεί δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά της και εξήγησε στους δημοσιογράφους: «Το παιδί μου είναι στην ίδια ηλικία με τον Βαγγέλη και κατά κάποιο τρόπο είναι και δικό μου παιδί».

Στη συνέχεια ανέφερε τα δύο πράγματα που πρέπει να σταματήσουν. «Να δουλέψουμε όλοι για αυτόν τον σχολικό εκφοβισμό, για τον αδύνατο και για την σιωπή. Όταν ο Βαγγέλης έλεγε ότι μου κάνουν πλάκα το έλεγε επειδή φοβόταν να πει την αλήθεια… Και το δεύτερο, η στάση του όποιου βουλευτή είναι το ρουσφέτι, ο κομματάρχης του, ο νομός του, ο παλαιοκομματισμός του και όλα αυτά με τη ρομφαία της ασυλίας. Ότι ό,τι και να κάνω εγώ, δεν πρόκειται να πάθω τίποτα. Θα απειλώ τους άλλους για τη δικαιοσύνη λες και η δικαιοσύνη είναι μια εκδικητική εξουσία. Κάποια στιγμή πρέπει να λογοδοτήσουμε όλοι και τα στόματα παραμένουν ακόμη κλειστά. Όμως ο καθένας κρίνει κατά τη συνείδηση και τον δικό του αξιακό κώδικα».