Λαμία: Οι γονείς δεν θέλουν τα προσφυγόπουλα- Αποφάσισαν κατάληψη σχολείου

Στην κατάληψη του 6ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας από την ερχόμενη Δευτέρα αποφάσισε η γενική Συνέλευση Γονέων και Κηδεμόνων, αντιδρώντας στην έλευση 90 προσφυγόπουλων που φιλοξενούνται στις Θερμοπύλες προκειμένου να ξεκινήσουν εκεί τα μαθήματά τους. Τα προσφυγόπουλα για φέτος θα πηγαίνουν σχολείο ξεχωριστά, από τις 2:00 το μεσημέρι μέχρι τις 6:00΄ το απόγευμα ενώ τα σχολεία που έχουν επιλέγει είναι το Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο Μοσχοχωρίου και το 6o Δημοτικό σχολείο της Λαμίας.

Με το άκουσμα της είδησης οι γονείς αναστατώθηκαν και υποστήριζαν ότι βρέθηκαν προ τετελεσμένων γεγονότων χωρίς να ερωτηθούν από καάποιον υπεύθυνο. Χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε σε τετατμένο κλίμα η Γενική Συνέλευση των Γονέων του 6oυ Δημοτικού σχολείου Λαμίας, όπου κλήθηκαν οι αρμόδιοι παράγοντες της εκπαίδευσης. Μάλιστα η κατάσταση κάποια στιγμή εξετράπη με αποτέλεμα γονείς να επιτεθούν φραστικά στο Δ/ντη του σχολείου, αλλά και τον Δ/ντη της περιφερειακής Εκπαίδευσης.

Μετά τις απαντήσεις που έλαβαν από τους αρμόδιους οι γονείς του 6ου Δημοτικού Λαμίας αποφάσισαν να κάνουν κατάληψη στο σχολείο τη Δευτέρα, ενώ την Κυριακή το απόγευμα πραγματοποιούν συνέλευση οι γονείς στο Μοσχοχώρι, προκειμένου να πάρουν και εκείνοι με τη σειρά τους τις δικές τους αποφάσεις.

Πηγή: LamiaReport