Λύθηκε το μυστήριο! Βρέθηκε το πρόσωπο που δηλητηρίασε γιαγιά και εγγονή

Συνταρακτικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της διπλής δολοφονίας με αρσενικό, γιαγιάς και εγγονής, τον Αύγουστο του 2013 αφού μετά από πολύ καιρό, βρέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η δίωξη για την πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση που είχε ασκηθεί κατά παντός υπευθύνου.

Η υπόθεση είχε απασχολήσει την κοινή γνώμη τον Μάρτιο του 2015, όταν έγινε γνωστό πως η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, κατά παντός υπευθύνου για το μυστηριώδη, τότε, θάνατο των δύο γυναικών. Μιας γιαγιάς 86 ετών και της 34χρονης εγγονής της, μητέρας ενός ανήλικου παιδιού.

Μάλιστα, οι δύο περίεργοι θάνατοι είχαν προκαλέσει προβληματισμό στους γιατρούς του νοσοκομείου «Παπανικολάου», όπου είχαν νοσηλευτεί τα θύματα.

Πρώτα έχασε τη ζωή της η ηλικιωμένη και στη συνέχεια η 34χρονη εγγονή της. Κοινό χαρακτηριστικό ήταν ότι στα σπλάχνα τους ανιχνεύτηκαν μεγάλες ποσότητες αρσενικού.
Η ιδιαίτερη νευρολογική συμπτωματολογία οδήγησε, ύστερα από αλλεπάλληλες έρευνες, στην πιθανότητα οι θάνατοι να οφείλονται σε δηλητηρίαση, συμπέρασμα που κινητοποίησε τους επιστήμονες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αρσενικό που εμπεριέχεται στις τροφές σε συνήθη ποσότητα δεν είναι ικανό να προκαλέσει θάνατο, έτσι αποφασίστηκε, στις αρχές του 2014, να γίνει εκταφή των δύο σορών από τα κοιμητήρια της Θέρμης, προκειμένου να διεξαχθούν συγκριτικές αναλύσεις. Τα ευρήματα ενίσχυσαν τις υποψίες των επιστημόνων και την υπόθεση ανέλαβε να διερευνήσει ποινικά και κάτω από άκρα μυστικότητα η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Οι δυο γυναίκες, γιαγιά και εγγονή είχαν χάσει τη ζωή τους, με διαφορά λίγων ημερών. Η 86χρονη γυναίκα πέθανε στις 19 Αυγούστου του 2013 ενώ λίγες ημέρες αργότερα, στις 23 Αυγούστου εξέπνευσε και η 34χρονη εγγονή της, μετά από μακρά νοσηλεία, στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Στις 25 Νοεμβρίου, ωστόσο, διατάχθηκε η εκταφή των σορών των δυο γυναικών όπου επιβεβαιώθηκε και πάλι η ύπαρξη αρσενικού σε υψηλά επίπεδα, στα σπλάχνα τους.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται ν´απολογηθεί το πρόσωπο εναντίον του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για την δολοφονία των δύο γυναικών, με αρσενικό.