Στους δρόμους οι συνταξιούχοι για τα «ψίχουλα» της κυβέρνησης

Ραντεβού στα Προπύλαια δίνουν για τις 5 το απόγευμα οι συνταξιούχοι προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα “ψίχουλα”, που τους δίνει η κυβέρνηση, όπως χαρακτηρίζουν την εξαγγελία Τσίπρα για τη χορήγηση της “13ης σύνταξης”. Τη συγκέντρωση διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων (ΣΣΟ) ΙΚΑ – ΕΛΤΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΟΣΕ – OAEE – ΝΑΤ και ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ.

Για το συλλαλητήριο προγραμματίζονται προσυγκεντρώσεις στην πλατεία Κοτζιά, το Σύνταγμα και την Πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ θα πραγματοποιήσουν και πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου. Μάλιστα, στην Αθήνα έρχονται με πούλμαν και συνταξιούχοι από την Θεσσαλονίκη, προκειμένου να συμμετάσχουν στην διαμαρτυρία. Οι συνταξιούχοι διαμηνύουν πως έχουν πληρώσει με τις εισφορές τους τις συντάξεις τους και απαιτούν την αποκατάσταση των απωλειών τους, την επιστροφή σε όλους της 13ης και της 14ης σύνταξης.

«Μας πετάνε ψίχουλα με τη δήθεν 13η σύνταξη όταν τα τελευταία χρόνια μας πήραν 4 δισ. και θα μας πάρουν άλλα τόσα το επόμενο διάστημα, δίνοντάς μας 617 εκατ. ευρώ», είχε δηλώσει την Τρίτη στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε από τις οργανώσεις συνταξιούχων ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ & Επικουρικών Ταμείων Μισθωτών Δήμος Κουμπούρης.