Συνελήφθησαν δύο Έλληνες στο Ναύπλιο για σωματεμπορία

Για εμπορία ανθρώπων κατηγορούνται δύο Έλληνες, ηλικίας 59 και 29 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν σε κοινότητα του Δήμου Ναυπλιέων Αργολίδας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δύο συλληφθέντες κατακρατούσαν επτά Ρουμάνους, ηλικίας από 18 έως 28 ετών, εξαναγκάζοντάς τους να εργάζονται σε αγροτικές εργασίες. Επίσης, για την ίδια υπόθεση, αναζητούνται ένας 35χρονος Έλληνας και ένας 27χρονος Ρουμάνος.

Ειδικότερα, έπειτα από την αξιολόγηση στοιχείων που είχαν συγκεντρώσει αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου και σε συνεργασία με την υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε ότι από τις αρχές Δεκεμβρίου, ο 27χρονος Ρουμάνος μαζί με συμπατριώτη του, εκμεταλλευόμενοι την κακή οικονομική κατάσταση των επτά ομοεθνών τους και με το πρόσχημα της εξεύρεσης εργασίας στην Ελλάδα, τους οδήγησαν σε τοπική κοινότητα του δήμου Ναυπλιέων. Εκεί τους παρέδωσαν στους τρεις Έλληνες, οι οποίοι, σύμφωνα με την Αστυνομία, τους απειλούσαν, τους κρατούσαν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα, και τους εξανάγκαζαν να πραγματοποιούν αγροτικές εργασίες χωρίς να τους καταβάλουν αμοιβή.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ναυπλίου, ενώ οι αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, συνεχίζουν τις έρευνες για την υπόθεση, όπως αναφέρει το ΑΠΕ.