Προφυλακιστέος ο δολοφόνος της παιδοψυχιάτρου - "Θόλωσα όταν μου είπε να χωρίσουμε"

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο φερόμενος ως δολοφόνος της παιδοψυχιάτρου στη Λαμία, αφού ομολόγησε ότι ο ίδιος έκοψε το νήμα της ζωής της άτυχης 45χρονης.

Ο Χρήστος Μπαλαντίνας ήταν εξαρχής στην κορυφή της λίστας με τους υπόπτους για το έγκλημα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 39χρονος παραδέχθηκε την πράξη του, υποστηρίζοντας ότι «θόλωσε» όταν η Θώμη Κουμπούρα του ζήτησε να χωρίσουν, καθώς διατηρούσαν ερωτικό δεσμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μπαλαντίνας υποστήριξε ότι το έγκλημα σημειώθηκε περίπου στις 6 το πρωί. Όπως ανέφερε, την σκότωσε διότι αυτός ζητούσε από την 45χρονη να προχωρήσουν τη σχέση τους και να αποκτήσουν παιδί, ενώ εκείνη από την πλευρά της  είπε ότι ήθελε να τερματίσουν τη σχέση τους διότι διατηρεί άλλο δεσμό. Επίσης, η ίδια τού ξεκαθάρισε ότι εφόσον είχε καθαιρεθεί από το κίνημα του Αρτέμη Σώρρα “Ελλήνων Συνέλευσις “δεν μπορούσε  να ήταν πια μαζί του, και ότι εκείνη είχε σκοπό να προσφέρει στο κίνημα.

Σ’ εκείνο το σημείο “θόλωσε”, κόβοντας το νήμα της ζωής της.

Ωστόσο ακόμη και στην απολογία του, ο Μπαλαντίνας έλεγε ασυνάρτητα πράγματα, όπως υποστήριξε ο δικηγόρος του, ζητώντας για τον πελάτη του ψυχιατρική εξέταση. Επίσης, σύμφωνα με το δικηγόρο του κατηγορουμένου, ο φερόμενος ως δολοφόνος της Θώμης ζήτησε συγνώμη από τον αδερφό της, Κώστα .

Σε δηλώσεις του ο συνήγορος της οικογένειας Κουμπούρα κ. Θέμης Σοφός είπε: «Ο δράστης πρέπει τώρα να έρθει αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη και  πρέπει να ερευνηθούν κι άλλα στοιχεία αρκετά σοβαρά όπως  πρόσωπα που εμπλέκονται στην οργάνωση . Πως είναι δυνατόν ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης να δίνει συνεντεύξεις την επόμενη μέρα του θανάτου και να λέει την ώρα θανάτου της Θώμη από τη στιγμή που ούτε η ίδια η αστυνομία δεν γνώριζε. Θα πρέπει να ερευνηθεί ο ρόλος κι άλλων προσώπων στην υπόθεση και θα πρέπει με επιχειρήματα και αποδείξεις να κληθούν να παρουσιάσουν τα στοιχεία τους αυτά , ειδάλλως θα πρέπει να υποστούν τις συνέπειες. Μήπως η Θώμη εξέφρασε εκείνο το βράδυ την επιθυμία της να αποχωρήσει από την οργάνωση και από τη ζωή αυτού του ανθρώπου και έτσι λοιπόν τη σκότωσε» κατέληξε ο κ. Σοφός.

Ο φερόμενος ως δράστης κατά την άφιξή του στα δικαστήρια δεν είπε το παραμικρό. Στο σημείο είχε συγκεντρωθεί κόσμος περιμένοντας για να τον αποδοκιμάσει.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, επρόκειτο να απολογηθεί κανονικά σε ανακριτή και εισαγγελέα, ωστόσο τόνισε ότι μέχρι και την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου, ο εντολέας του βρισκόταν σε σύγχυση και ότι είχε πρόβλημα επικοινωνίας μαζί του.

Η άφιξη του δράστη στα δικαστήρια: