Άρειος Πάγος: Επικύρωση καταδικαστικής απόφασης για τον Αρτ. Σώρρα

Επικύρωσε ο Άρειος Πάγος την καταδίκη του Αρτέμη Σώρρα και της συζύγου του για απόπειρα εκβίασης, συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση του δικηγόρου και κουμπάρου τους από το Τριμελές Εφετείο Πατρών.

Ο Αρτέμης Σώρρας είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 28 μηνών με τριετή αναστολή και η σύζυγός του σε φυλάκιση 24 μηνών με τριετή αναστολή.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα αδικήματα τελέστηκαν στην Πάτρα σε βάρος του κουμπάρου και πρώην δικηγόρου του ζεύγους Σώρρα, τον οποίο εκβίαζε για να αποκομίσουν οι ίδιοι παράνομο περιουσιακό όφελος και συγκεκριμένα, το ποσό των 45.000 ευρώ από την πώληση ενός αυτοκινήτου.

Οι κατηγορούμενοι είχαν καταθέσει αναφορά στο Δικηγορικό Σύλλογο Πατρών σε βάρος του κουμπάρου τους, για άρνηση να παραδώσει χρήματα, τα οποία δήθεν είχε εισπράξει από υποθέσεις που είχε χειριστεί.

Ο Σώρρας ανέλαβε να πουλήσει μέσω εταιρείας συμφερόντων του, το αυτοκίνητο του δικηγόρου του και κουμπάρου του, μάρκας BMW. Το αυτοκίνητο πωλήθηκε μεν αλλά σύμφωνα με την δικαστική απόφαση, τα χρήματα δεν δόθηκαν ποτέ στο δικηγόρο.