Στο έλεος του χιονιά και ο Βόλος - Χωρίς νερό πολλά σπίτια

Στο έλεος του χιονιά που πλήττει τη χώρα μας είναι και ο Βόλος, όπου το ύψος του χιονιού ακόμα και στην παραλία ξεπέρασε τα 10 εκατοστά.

Όσο για τον περιφερειακό και τα προάστια προς τον Άνω Βόλο το χιόνι έχει φθάσει τα 40 εκατοστά και η κίνηση των αυτοκινήτων γίνεται με μεγάλη δυσκολία και αποκλειστικά με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Εκχιονιστικά μηχανήματα προσπαθούν να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς, ενώ αλατιέρες και υδροφόρες του Δήμου Βόλου ρίχνουν στους δρόμους τόνους αλατιού και θαλασσινού νερού για να ξεπαγώσουν τα οδοστρώματα.

Οι δρόμοι σε όλο το οδικό δίκτυο του Πηλίου είναι ανοιχτοί, ωστόσο και εκεί η κυκλοφορία γίνεται με πολύ αργούς ρυθμούς, καθώς στο σημείο έχει σχηματιστεί παγετός.

Πολύ σοβαρά προβλήματα με την υδροδότηση αντιμετωπίζει όλο το πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου, αφού υπάρχουν πολύωρες διακοπές στην παροχή νερού εξαιτίας υπερκατανάλωσης και μεγάλων ζημιών από σπασίματα στο δίκτυο της ΔΕΥΑΜΒ.

Οι τοπικές αρχές εκφράζουν φόβους ότι από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης ενδέχεται να επιδεινωθεί η κατάσταση και να πολλαπλασιαστούν τα ήδη υφιστάμενα προβλήματα, καθώς αναμένεται νέα σφοδρή χιονόπτωση.