Κακοποιημένο παιδί η μητέρα που βασάνιζε το 3χρονο αγοράκι της

Το τραυματικό παιδικό παρελθόν της μητέρας που κατηγορείται ότι κακοποιούσε το 3χρονο αγοράκι της αποκάλυψε το “Χαμόγελο του Παιδιού”, αναφέροντας ότι η ίδια είχε πέσει θύμα κακοποίησης όταν ήταν 11 ετών.

Το 2006 ο οργανισμός είχε λάβει μια ανώνυμη καταγγελία από έναν πολίτη στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056». Η καταγγελία έκανε λόγο για την κακοποίηση και την παραμέληση ενός 11χρονου κοριτσιού από τον πατέρα του σε περιοχή της Λακωνίας.

Οι αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες, αλλά και οι αρχές της περιοχής είχαν ενημερωθεί άμεσα, ωστόσο το κορίτσι δεν απομακρύνθηκε από το τοξικό περιβάλλον όπου ζούσε.

Ο οργανισμός θέτει τα ερωτήματα: Θα υπήρχε άραγε η ίδια κατάληξη αν τότε οι αρμόδιες αρχές, οι κρατικοί φορείς, οι κοινωνικές υπηρεσίες, η πρόνοια καθώς και η κοινωνία είχαν αγκαλιάσει εκείνο το κακοποιημένο παιδί; Θα υπήρχε άραγε η ίδια κατάληξη αν τότε η 11χρονη απομακρυνόταν από την οικογένειά της και μεγάλωνε σε ένα ασφαλές περιβάλλον στο οποίο θα απολάμβανε όλα τα απαραίτητα για την υγιή σωματική, ψυχολογική, συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξή της;

Το “Χαμόγελο του Παιδιού” κινητοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή όταν δημοσιοποιήθηκαν τα βασανιστήρια που περνούσε το 3χρονο αγοράκι από τη μητέρα του, καθώς κοινωνική λειτουργός του έσπευσε στο νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού», όπου δηλώθηκε η διαθεσιμότητα του οργανισμού τόσο με τις υπηρεσίες του όσο και με το εξειδικευμένο προσωπικό του.