Θησαυρός η λεία των Ρομά που ρήμαξαν σπίτια και ΑΤΜ (φωτό)

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται ακόμα έξι μέλη της μαφίας των Ρομά που είχε κατακλέψει σπίτια, εταιρείες και μηχανήματα ανάληψης σε όλη την Ελλάδα.

Ανάμεσά τους βρίσκονται και τρία “πρωτοπαλίκαρα” της μεγάλης εγκληματικής οργάνωσης. Πρόκειται για έναν 34χρονο, έναν 36χρονο και έναν 46χρονο, οι οποίοι συνελήφθησαν στο Καματερό, στον Πειραιά και στη Μάνδρα αντίστοιχα.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθησαν στην Αθήνα και στη Λάρισα τρία επιπλέον άτομα, ηλικίας 32, 35 και 65 ετών, για παράβαση του νόμου περί όπλων και περί ναρκωτικών.

Οι συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο μεγάλης επιχείρησης της αστυνομίας σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Βέροια κατά την οποία εντοπίστηκαν χώροι και σπίτια που χρησιμοποιούνταν ως κρυψώνες για τα κλοπιμαία. Σύμφωνα με την αστυνομία, η αξία τους ξεπερνά τα 5 εκατομμύρια ευρώ. Η επιχείρηση έγινε ύστερα από παραγγελία του ειδικού ανακριτή που ερευνά την υπόθεση.

Την ίδια ώρα η αστυνομία προχώρησε σε 17 έρευνες, από τις οποίες οι 10 έγιναν σε σπίτια και αποθηκευτικούς χώρους και οι άλλες 7 σε τραπεζικές θυρίδες.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Πλήθος κοσμημάτων των οποίων η αξία υπερβαίνει το 1.000.000 ευρώ, το χρηματικό ποσό των 76.070 ευρώ, 700 χρυσές λίρες, πλήθος πολυτελών ρολογιών, μια κυνηγετική καραμπίνα, ένα πιστόλι με τρεις γεμιστήρες, πλήθος φυσιγγίων, ποσότητα κάνναβης βάρους δεκατεσσάρων γραμμαρίων και ένα καταγραφικό κάμερας.

Σημειώνεται, ότι από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιαστεί επιπλέον 33 περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών σε σπίτια, εταιρείες και καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής (Ψυχικό, Μαρούσι, Κηφισιά, Εκάλη, Νέα Φιλαδέλφεια, Πικέρμι, Νέα Χαλκηδόνα), της Δυτικής Αττικής (Αιγάλεω, Περιστέρι, Πετρούπολη, Ελευσίνα), καθώς και στον Πειραιά, στο Κερατσίνι και στη Θεσσαλονίκη.

 

 
Θησαυρό αξίας πέντε εκατομμυρίων ευρώ είχε κλέψει η «Καμόρα των Ρομά» [photos]