Βιάστηκε και στραγγαλίστηκε ο 6χρονος Σεζάλ - Κατηγορούμενοι και οι γονείς του 15χρονου φονιά

Σοκαριστικές είναι οι λεπτομέρειες σχετικά με τη δολοφονία του 6χρονου  Μεχμεταλή Σεζάλ που βρέθηκε νεκρός σε εγκαταλελειμμένο σπίτι στην Κομοτηνή. Σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή Νίκου Κηφνίδη, ο 15χρονος δράστης που φέρεται να ομολόγησε το έγκλημα, βίασε το θύμα του και στη συνέχεια το στραγγάλισε.

Την ίδια ώρα, οι γονείς του έφηβου φερόμενου ως δράστη κατηγορούνται, καθώς ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ροδόπης έκρινε ότι ενώ είχαν την υποχρέωση εποπτείας ανηλίκου, παρέλειψαν και δεν τον εμπόδισαν από την τέλεση του βιασμού.

Με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Κηφνίδης σημείωσε ότι διαπιστώθηκαν ευρήματα άγριας σεξουαλικής κακοποίησης, η οποία προηγήθηκε του θανάτου του 6χρονου με στραγγαλισμό, ενώ παρατηρήθηκαν εκδορές στο πρόσωπο και στην τραχηλική χώρα.

Επίσημες πηγές της αστυνομικής διεύθυνσης Ροδόπης αναφέρουν ότι 15χρόνος Ρομά είχε κρύψει το άψυχο σώμα του παιδιού πίσω από θάμνο στην αυλή του εγκαταλελειμμένου σπιτιού, το οποίο βρίσκεται περίπου 200 μέτρα από τον συνοικισμό των αθίγγανων, όπου διέμεναν και οι δύο στην Κομοτηνή.

Σε βάρος του 15χρονου, σύμφωνα με το xronos.gr, σχηματίστηκε δικογραφία  για βιασμό, αποπλάνηση και ανθρωποκτονία εκ προθέσεως. O 15χρονος αναμένεται εντός της ημέρας να παρουσιαστεί ενώπιον του εισαγγελέα στην Κομοτηνή, προκειμένου να του απαγγελθούν κατηγορίες.

“Θάνατος στον δράστη”, φωνάζουν οι συγγενείς του άτυχου 6χρονου

 

Συγγενείς και φίλοι του δολοφονημένου 6χρονου Σεζάλ Μεχμεταλή θέλουν να τιμωρηθεί ο 15χρονος δράστης με θανατική ποινή.

Η μουσουλμανική κοινότητα του Αλάν Κογιού, ξαγρύπνησε το βράδυ της Δευτέρας έξω από την παράγκα της οικογένειας του θύματος θρηνώντας και ζητώντας δικαίωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αγοράκι που ήταν κωφάλαλο φορούσε τα ρούχα του, ωστόσο ήταν δεμένο σε χέρια και σε πόδια.

Έπειτα από τη δήλωση της εξαφάνισής του από τον πατέρα του την Κυριακή, το Χαμόγελο του Παιδιού είχε εκδώσει Δελτίο Τύπου αγνοούμενου, «Amber Alert».

Θύμα βιασμού ο έφηβος φονιάς

Συγκλονιστικές είναι οι αποκαλύψεις για την υπόθεση που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας. Όπως αναφέρει η “Φωνή της Ροδόπης” ο δράστης ήταν γνωστός στους κατοίκους του Αλάν Κουγιού, της περιοχής όπου διέμεναν ο δράστης και το θύμα, ενώ αυτό που σοκάρει είναι ότι και ο ίδιος είχε πέσει στο παρελθόν θύμα βιασμού.

Ο Νεντίμ, παππούς του άτυχου μικρού, δεν μπορούσε να κρύψει την θλίψη και την οργή του για τον χαμό του εγγονού του, ζητώντας μάλιστα τον θάνατο του δράστη.

Οι κάτοικοι μιλώντας στην κάμερα της «Φωνής Ροδόπης» εξέφρασαν την οργή τους ζητώντας την εσχάτη των ποινών από τους συγκρατούμενους του. «Να τον σκοτώσουν» είπε χαρακτηριστικά γυναίκα της περιοχής η οποία κάλεσε παράλληλα την Πολιτεία να βάλει μια τάξη στη συνοικία καθώς επικρατεί φόβος με την συχνή παρουσία, ξένων προς αυτούς, κακοποιών στοιχείων.

«Είχαν βιάσει 3 φορές τον δράστη στο παρελθόν» συμπλήρωσε η ίδια γυναίκα.

Το σπίτι όπου εντοπίστηκε το άψυχο κορμάκι του Σεζάλ

Την ίδια ώρα, η ιστοσελίδα «xronos» της πόλης, δημοσίευσε φωτογραφίες από το σπίτι όπου εντοπίστηκε το άψυχο κορμάκι του 6χρονου.

Το παιδάκι ζούσε με την οικογένειά του στη συνοικία Αλάν Κογιού, μια παραγκούπολη στο κέντρο της Κομοτηνής, πολύ κοντά στο Διοικητήριο της πόλης.

Η δήλωση του Προέδρου του “Χαμόγελου του Παιδιού”, Κώστα Γιαννόπουλου:

 

Τι αναφερόταν στο Δελτίο Τύπου «Amber Alert», που εξέδωσε το Χαμόγελο του Παιδιού:

«Ο Σεζάλ εξαφανίστηκε στις 22/01 και ώρα 21:30 από την περιοχή Αλάν Κουγιού, της Κομοτηνής. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σεζάλ είναι κωφός.
Ο Σεζάλ έχει καστανά μάτια και καστανά μαλλιά, ύψος 1,10 μ και βάρος 25 κιλά. Φορούσε γκρι ζακέτα φόρμας, μαύρο παντελόνι φόρμας, πορτοκαλί μπλουζάκι και μαύρα αθλητικά παπούτσια».

Η ανακοίνωση που εξέδωσε το Χαμόγελο του Παιδιού μετά τη διαπίστωση του θανάτου:

«Η αναζήτηση του 6χρονου Μεχμεταλή Σεζάλ δυστυχώς είχε τραγική κατάληξη, καθώς βρέθηκε σήμερα νεκρό. Τα αίτια θανάτου θα ανακοινωθούν από τις αρμόδιες αρχές.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και ήδη έχει δηλώσει τη διαθεσιμότητά του για παροχή συναισθηματικής και ψυχολογικής υποστήριξης.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» εφιστά την προσοχή όλων στην κρισιμότητα των πρώτων λεπτών στην εξαφάνιση ενός παιδιού. Κάθε λεπτό μετράει όταν αναζητείται ένα παιδί. Η εξαφάνιση του 6χρονου αγοριού είχε δηλωθεί χθες το βράδυ στις αρμόδιες αρχές ενώ «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε σήμερα το πρωί. Άμεσα ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός Amber Alert και ταυτόχρονα ο οργανισμός κινητοποιήθηκε σε συνεργασία και με άλλες ομάδες έρευνας και διάσωσης για να βρεθούν στο σημείο της εξαφάνισης, τόσο με εξειδικευμένους εθελοντές και σκυλιά διάσωσης όσο και με τον κατάλληλο υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Όλοι όμως έφτασαν αργά….

Παρακαλείσθε για την άμεση αφαίρεση της φωτογραφίας από όπου υπάρχει η ανακοίνωση της εξαφάνισης.