Στα μαλακά παιδεραστής στη Μυτιλήνη

Τον εφιάλτη της σεξουαλικής παρενόχλησης ξαναβίωσαν τρία κορίτσια στις αίθουσες της Ελληνικής δικαιοσύνης.

Το 2012 τα κορίτσια στην τρυφερή και ευαίσθητη περίοδο της εφηβείας, υπέστησαν σεξουαλική παρενόχληση από τον ιδιοκτήτη του κυλικείου του σχολείου τους.

Οι μαθήτριες υφίσταντο κατ’ επανάληψη υπερβολική ψυχολογική πίεση στο σχολικό περιβάλλον, με αποτέλεσμα να εξομολογηθούν τα εφιαλτικά συμβάντα στους γονείς τους.

Κατάπληκτοι οι γονείς, έσπευσαν αμέσως στην εισαγγελία της Μυτιλήνης να καταθέσουν σχετικά με τις πράξεις του επιχειρηματία εναντίον των 12,5 και 14 ετών παιδιών τους. Πριν όμως απευθύνθηκαν στον διευθυντή του σχολείου, ο οποίος έδειχνε να επιθυμούσε την υποβάθμιση της υπόθεσης και συγκάλυψη της, ενώ ήταν και ο μοναδικός μάρτυρας υπεράσπισης του δράστη.

Τηλέφωνα και μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου στα κινητά των κοριτσιών, φιλιά και απαγορευμένες χειρονομίες ήταν μερικά απ’ τα σημεία της δικογραφίας που σχηματίστηκε σε βάρος του κυλικειάρχη, ο οποίος τελικά καταδικάστηκε πρωτόδικα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης σε ποινή φυλάκισης 2 ετών με αναστολή, για το αδίκημα της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκου, παρά την σκληρή πρόταση του εισαγγελέα για την επιβολή ποινής φυλάκισης 30 μηνών.

Ο καταδικασθείς εντούτοις, άσκησε το δικαίωμα της έφεσης και αφέθηκε ελεύθερος μέχρι να επανακριθεί η υπόθεση από το Εφετείο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο επιχειρηματίας είχε καταθέσει υπέρ του γυμνασιάρχη το 2011, σε διενεργηθείσα ΕΔΕ σε βάρος του, με θέμα τις ακραίες πολιτικές αναρτήσεις του στο διαδίκτυο, υπέρ κόμματος εκτός του λεγόμενου << δημοκρατικού τόξου >>.