Στο φως η διπλή ζωή του λέκτορα του ΑΠΘ που δολοφόνησε τη σύζυγό του και τη γιαγιά της

Στην επιφάνεια αναδύεται πλέον η διπλή προσωπικότητα του γνωστού καθηγητή Γεωλογίας του Α.Π.Θ., μέσα από την κατάθεση που έδωσε η παράνομη σύντροφος του στον εισαγγελία Θεσσαλονίκης.

Ο συγκεκριμένος ακαδημαϊκός, που χρησιμοποίησε τις πανεπιστημιακές γνώσεις του για να δολοφονήσει τη νόμιμη σύζυγο του και τη γιαγιά της, φαίνεται να διατηρούσε παράλληλο δεσμό με Ρωσίδα φοιτήτρια, η οποία προχώρησε σε μια κατάθεση – σοκ για τα όσα διαδραματίζονταν μεταξύ τους.

Η αλλοδαπή μάρτυρας στην έκθεση ένορκης εξέτασης, υποστήριξε ότι από την στιγμή που έμεινε έγκυος με τον καθηγητή της συζούσαν, αλλά το πιο απίθανο είναι το γεγονός της διπλής ζωής που διατηρούσε ο φονιάς κατά την διάρκεια των εγκληματικών ενεργειών του.

Τα όσα αναφέρει για τις ερωτικές περιπέτειες που είχε με τον λέκτορα την ώρα που η γυναίκα του νοσηλευόταν, είναι ανατριχιαστικά. «Κατά το διάστημα που η γυναίκα του ήταν στο νοσοκομείο, δηλαδή για περίπου ένα μήνα βρεθήκαμε αν θυμάμαι καλά μία-δύο φορές». Ο άνδρας που φέρεται να οδήγησε στον θάνατο την ανυποψίαστη σύζυγό του, τις ώρες που εκείνη πάλευε για να κρατηθεί στην ζωή, ζούσε το “παραμύθι” του.

Η  αποκαλυπτική φοιτήτρια είπε πως ο ίδιος την προσέγγισε ερωτικά, χωρίς ωστόσο να της τάξει κάποια ιδιαίτερη μεταχείριση σε ό,τι αφορά τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο. Η κοπέλα παρασύρθηκε γοητευμένη από την θέση και την αναγνωρισιμότητα του καθηγητή της. Ήταν γνωστός στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης, είχε οικονομική άνεση και το πάθος με τη νεαρή ξεπερνούσε τα όρια. «Διατηρώ δεσμό μαζί του από τον Ιούλιο του 2012. Συνήθως βρισκόμασταν και συνευρισκόμασταν ερωτικά στο γραφείο του στο τμήμα Γεωλογίας του ΑΠΘ που για ευνόητους λόγους κλείδωνε ή σε τροχόσπιτο στην περιοχή της Αγίας Τριάδας που άνηκε στον ίδιο ή στην οικογένειά του, ή και κάποιες φορές στην Καβάλα στα πλαίσια της εργασίας μου».

Ο μάλλον αδίστακτος άνδρας, που κρίθηκε προφυλακιστέος από τις καθ’ ύλην εισαγγελικές αρχές την περασμένη Παρασκευή και αντιμέτωπος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συρροή, ήταν άψογος ηθοποιός, εφόσον υποδυόταν με επαγγελματισμό τον ρόλο του επιφανούς καθηγητού, του τέλειου συζύγου, του ηθικού οικογενειάρχη, και του εραστή.

Η αλλοδαπή γνώριζε, όπως υποστήριξε πως ήταν παντρεμένος και πατέρας ενός ανήλικου κοριτσιού. Ωστόσο αυτή που δεν είχε αντιληφθεί τίποτα ήταν η σύζυγός του «Η γυναίκα του δεν γνώριζε για την σχέση μας».

Εντούτοις, ο κατηγορούμενος σκόπευε να τελειώσει μια για πάντα από την σύζυγο του, καθώς επικαλείτο διαρκώς προβλήματα γάμου στην ερωμένη του «Μου είχε πει ότι οι σχέσεις του με την γυναίκα του δεν ήταν ιδιαίτερα καλές, κυρίως μετά την γέννηση της κόρης τους και την απόφαση του ονόματός της».

Ο δυνατός άνδρας, όπως κατέθεσε η ερωμένη του, έλεγε στην ίδια ότι είχε κινήσει τις διαδικασίες λύσης του γάμου ήδη από το 2013, πράγμα όμως για το οποίο δεν είναι βεβαία αφού η αίτηση διαζυγίου που της επέδειξε έμοιαζε περισσότερο με ψεύτικη  «στις αρχές του έτους 2013, όπως μου είχε πει, είχαν ξεκινήσει την διαδικασία του διαζυγίου το οποίο τελικά βγήκε το καλοκαίρι του 2013. Δεν θυμάμαι ακριβώς την ημερομηνία σίγουρα όμως ήταν το καλοκαίρι και λίγο διάστημα πριν το θάνατο της γυναίκας του. Οι υπογραφές μου φάνηκαν “περίεργες” ως προς την γνησιότητά τους, σαν απλής εκτύπωσης. Από όταν χώρισαν μου είπε ότι μετακόμισε στο πατρικό του σπίτι και την κόρη τους συνέχισε να την έχει η μητέρα της».

Ο θάνατος της γυναίκας του, άνοιξε πλέον τον δρόμο να χαρεί τον έρωτα του με την Ρωσίδα νεαρή. «Μετά τον θάνατό της γυναίκας του για τρεις εβδομάδες ήταν πολύ προβληματισμένος. Μετά το διάστημα αυτό οι δια ζώσης επαφές μας έγιναν συχνότερες, σχεδόν καθημερινές. Στο τηλέφωνο μιλούσαμε πάντα πολλές φορές την ημέρα», αναφέρει χαρακτηριστικά η μάρτυς.

Ο κατηγορούμενος επίσης, επιχειρούσε να φτιάξει και ένα προφίλ χτυπημένου από την μοίρα άνδρα :”Από τον Δεκέμβριο του 2012 μου είχε αναφέρει πως η γυναίκα του παρουσίασε γαστρικές ενοχλήσεις, που με τον καιρό η κατάσταση της υγείας της γενικότερα επιδεινωνόταν μέχρι τον Αύγουστο του 2013 που εισήχθη για τελευταία φορά στο νοσοκομείο για διάστημα ενός μήνα περίπου, όπου και κατέληξε”, ενώ συγχρόνως είχε αναγγείλει τον θάνατο της άτυχης συζύγου του από δηλητήριο που όμως προήλθε από την κατανάλωση ακατάλληλου προς πόση νερού.

Το πιο απίστευτο δε είναι ότι ο ακαδημαϊκός είχε παροτρύνει ευθέως την φοιτήτρια του, να μην αποκαλύψει την παράνομη σχέση τους σε περίπτωση που ρωτούσε η αστυνομία.

Όπως όλα δείχνουν, ο προφυλακιστέος είχε σχεδιάσει αριστοτεχνικά τα πάντα, ώστε να απαλλαχθεί οριστικά από την γυναίκα του. Για την ιστορία, επιβάλλεται ν’ αναφέρουμε ότι ο καθηγητής κρίθηκε προφυλακιστέος για δύο ανθρωποκτονίες από πρόθεση, η πρώτη αφορά την γιαγιά της 36 χρονης η οποία κατέληξε στις 19/8/2013, σε ηλικία 86 ετών από αρσενικό και η δεύτερη την γυναίκα του στις 23/8/2013 από την ίδια αιτία.